Rivalen werken aan iPhone 'killers'

In Amerika noemen ze de iPhone de 'Jesus Phone' en er zijn er al meer dan een miljoen verkocht in amper 3 maanden tijd. Voor de naderende kerst heeft Apple de productie opgevoerd omdat de verwachting is dat de iPhone dan niet aan te slepen zal zijn. In Engeland gaat de iPhone 269 pond kosten (350 euro) maar alleen in combinatie met een contract van 35 pond per maand. Contractduur minimaal 18 maanden.... Totaal zo'n 1200 euro. Vanaf 9 november is de iPhone in Duitsland te koop.
De iPhone kost daar 399 euro. Hierbij hoort een contract voor 2 jaar. Al met al zal het minimaal op zo'n 880 euro uitkomen. Op eBay worden ze als broodjes verkocht voor 899 euro.

De concurentie staat ook niet stil en werkt koortsachtig aan iPhone killers. Dat killing zal dan voornamelijk in de prijs zitten maar niet in functionaliteit. Het Zuid Koreaanse LG zet rond de kerst in Engeland een iPhone killer op de markt die de helft gaat kosten van een iPhone in combinatie met een contract. Candy bar style, groot kleuren touch screen, 20 gram lichter en heeft de afmetingen van een speelkaart. Maar wie wil er nu een LG? Sony Ericsson, Samsung, en Nokia voegen meer geavanceerde technieken toe aan hun toestellen. Snellere verbindingen (vaak sneller dan je internet verbinding thuis), streaming video en GPS. De technologie in de iPhone is niet indrukwekkend en er zijn tientallen toestellen die meer kunnen dan de iPhone en zelfs beter.

Waarom is de iPhone dan zo'n succes?

Volgens een Amerikaanse professor ligt het aan het bediengemak en het design en natuurlijk de toegevoegde iPod inclusief de mogelijkheid om hoge resolutie films te kijken.

Als Apple een mogelijk toevoegd om ook zakelijke e-mail door middel van Microsoft Exchange binnen te halen in de e-mail applicatie dan zal ook de zakelijke wereld overstag gaan en zal de iPhone een nog groter marktaandeel veroveren.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten