iPhone kost 831 dollar en meer nieuws

AT&T betaald Apple 18 dollar per maand voor elke geactiveerde iPhone. Dat bedrag loopt dus al gauw op tot 432 dollar bij een twee jarig contract. Apple ontvangt dus 831 dollar (540 euro) voor elke iPhone die AT&T verkoopt.

Analisten hebben ook een schatting gemaakt over het aantal iphones dat de komende tijd verkocht gaat worden:
3.4 miljoen iPhones dit jaar, 12.9 miljoen in 2008 en 45 mijloen in 2009. Ook komt er waarschijnlijk een iPhone met navigatie en UMTS ondersteuning voor Europa en Azie.

Volgens Apple is een op de zes iPhones geünlockt. Apple zegt dat ongeveer 250.000 van de 1,4 miljoen verkochte iPhones geen simlock meer heeft. Analisten gingen tot dusverre uit van maximaal honderdduizend geünlockte iPhones. Door het verwijderen van de simlock zijn gebruikers niet langer verplicht om van het Amerikaanse AT&T-netwerk gebruik te maken. Hierdoor lopen zowel Apple als AT&T inkomsten mis. Toch wist AT&T over het derde kwartaal een winststijging van 41 procent te boeken, waaraan de iPhone een belangrijk bijdrage zou hebben geleverd, zo schrijft The New York Times.

Apple verlaagt per 22 oktober aantal iPhones dat je kunt kopen.
Afgelopen weekend heeft Apple het aantal iPhones dat je kunt kopen verlaagd van 5 naar 3. Het zou bedoeld zijn om het voor handelaren, die grote partijen iPhones kopen om ze vervolgens unlocked te verkopen, moeilijker te maken. Anderen zeggen dat het bedoeld is om te zorgen dat de vraag hoog blijft tijdens de komende feestdagen.

Beveiliging iPhone op hetzelfde peil als Windows 95
Volgens security-specialisten heeft Apple de firmware van de iPhone op hetzelfde beveiligingsmodel gebaseerd dat Microsoft in Windows 95 gebruikte. (De concurrentie in Redmond had meer dan tien jaar nodig om er vanaf te komen). Dit heeft allemaal te maken met het feit dat alle applicaties op de telefoon met volledige systeemrechten draaien.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten