Leuk bericht in de Volkskrant

Amsterdam - Bezitters van een gekraakte iPhone, het alles-in-éénmobieltje van Apple, vrezen dat hun telefoon aanstaande vrijdag opnieuw zal veranderen in een 'brick', een baksteen. Op ‘zwarte vrijdag’ zal maker Apple vermoedelijk een nieuwe update van de besturingssoftware uitbrengen, waardoor alle illegaal gekochte versies onbruikbaar raken.

Apple biedt zijn iPhone in de Verenigde Staten alleen aan in combinatie met een abonnement op telecomoperator AT&T. Wie via een andere aanbieder wil bellen, moet zijn toestel kraken. Kort na de introductie van de iPhone, afgelopen zomer, wisten hackers het apparaat al los te weken van het netwerk van AT&T.

Met deze gekraakte versies kon ook in Europa worden getelefoneerd. Kort geleden bracht Apple echter een update uit van de besturingssoftware, waardoor ‘illegale’ toestellen er het zwijgen toe deden.

Hackers hadden vervolgens weken nodig om hun gekraakte telefoons weer tot leven te wekken. Aanstaande vrijdag, als de iPhone ook in Groot-Brittannië en Duitsland wordt geïntroduceerd, wordt volgens diverse weblogs over Apple opnieuw een update (versie 1.1.2) uitgebracht, waardoor veel van de aanpassingen weer verloren zullen gaan.

De vorige keer had Apple gewaarschuwd dat een update niet-officiële software zou uitschakelen. Tot nu toe doet de onderneming er echter het zwijgen toe. Apple heeft beloofd in februari volgend jaar een ontwikkelaarskit uit te brengen, die het onafhankelijke softwaremakers mogelijk maakt om eigen applicaties te ontwikkelen voor de iPhone.

De iPhone wordt vermoedelijk pas in 2008 verkocht in Nederland.

Bron: Volkskrant

Jammer dat de schrijver van dit bericht zich niet iets meer heeft verdiept in de iPhone.....

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten