Belcompany België verkoopt iPhone

De Apple iPhone is eindelijk te koop in België, en wel bij telefoonketen BelCompany. Voor het prijskaartje van zo'n 800 euro veel meer dan in de landen waar hij nu al te koop is.

Het was even schrikken toen we in de Gentse Veldstraat een iPhone voor 799 euro in de winkel zagen liggen. "Die zijn toch nog helemaal niet uit?", klonk het bij onze redactie.

Officiële versie
Een belletje naar BelCompany deed nog meer ogen trekken. "Het gaat inderdaad om dé officiële legale versie van de iPhone", beweerde de verkoopster. "Volledig Nederlandstalig en niet gekraakt, zoals anderen wel doen."

In andere landen wordt de iPhone met een abonnement verkocht. Om hem in België te gebruiken moet zo'n iPhone daarom eerst gekraakt worden, want hier heeft het computerbedrijf nog geen deals gesloten met de telefoonoperators.

"Kan niet!"
Ook bij Apple Belgium vielen ze uit de lucht. "Dat lijkt mij heel onwaarschijnlijk. Compatibel met Belgische operators? Dat kan niet!", reageert woordvoerster Stephanie Schollaert sceptisch.

Nog maar eens bellen naar BelCompany Veldstraat? Verkoper Thomas weet er meer van en kan ons verder helpen. "Het gaat inderdaad om een dienst die wij aanbieden. Wij kopen die iPhones aan in de Verenigde Staten, maken ze simlockvrij en verkopen ze dan weer door."

Geen garantie
Allemaal goed en wel, maar om de zoveel weken brengt Apple een update voor zijn iPhone uit. Die biedt steeds heel wat vernieuwde functionaliteiten, maar blokkeert ook meteen alle iPhones die "gekraakt" werden. "Die mensen zijn de sigaar", geeft de BelCompany-verkoper toe. "We raden de klanten aan eerst zelf een oplossing te zoeken. Als dat niet lukt, proberen wij het toestel weer te kraken voor een bedrag van 50 euro."

En wat als ik een iPhone met een productiefout heb gekocht? Of als de muziek plots niet meer speelt? Pech. "Wij bieden totaal géén garantie of ondersteuning. Wij bieden gewoon een dienst aan."

Wat vindt Apple dààr van? "Op zich mogen winkels producten aankopen in andere landen. Daar zijn ze vrij in. Toch moet de consument twee keer nadenken voor ze zoiets kopen. Wij kunnen daar immers geen garantie op geven", klinkt het bij Schollaert.

"Lancering: mei"
De Waalse website belgium-iphone.com beweert bovendien dat de Belgische iPhone officieel in mei verkocht zal worden. Dat is hen verteld door een "goed geïnformeerde bron". Die zegt dat de iPhone ondersteunt zal worden door Proximus, Mobistar en Base.

Ook daar is de woordvoerster van Apple kort over: "Geruchten. Wij hebben nog steeds geen officiële mededeling gedaan", besluit ze.

Bron: jopo.be

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten