iPhone 3G te koop in Nederland 599 euro

JoepMac heeft het plaatje op zijn website aangepast (zie vorig bericht). Het zijn nu ineens verwachte prijzen geworden. In ieder geval staat zijn "bedrijf" nu op de kaart. Wel blijkt uit weblogs dat JoepMac gewoon een eenmanszaak is, gevestigd in Doetinchem. Het bedrijf is gespecialiseerd in Mac services en webdesign en bestaat sinds 2000.

Uit reacties van Joep zelf blijkt dat hij de iPhones uit Italië laat halen en het om "legale" iPhones gaat waar de provisie van de provider overheen is gegaan. Prepaid toestellen waarschijnlijk. Hij krijgt ze in ieder geval binnen op 13 of 14 juli. Joep levert al sinds augustus 2007 iPhones. Volgens Joep valt dit gewoon onder vrij verkeer van goederen tussen EU landen. Waarom Joep het plaatje op zijn site heeft gewijzigd in verwachte prijzen: " Dan krijg je marge van de een, en van de ander, uiteindelijk is de prijs dan natuurlijk duurder dan als je hem zelf in Italië haalt... "

Erg leuk initiatief van Joep die "speciale" import maar dan hopen wij voor Joep dat er tegen die tijd wel de 2.0 software gekraakt is en dat er een manier is gevonden om daadwerkelijk de Italiaanse simlock te verwijderen.

Volgens Joep zit er gewoon 1 jarige Apple hardware garantie op de toestellen. Sorry Joep maar na een Jailbreak en het verwijderen van de software heb je geen garantie meer!

Dan wijzen we Joep er nog even op dat Apple jacht heeft gemaakt op handelaren die iPhones via het grijze circuit importeren. Zo was er eerder al een eBay handelaar in Duitsland, die een rechtszaak aan z’n broek heeft gekregen. Voor het "importeren" van 150 iPhones uit Frankrijk. Zo'n rechtzaak begint met de kosten van een advocaat €15.000 en kan oplopen tot tien duizenden euro's. Ook in Nederland zijn er GSM shops die problemen hebben gehad door de verkoop van grijze import toestellen.

Na de Amerikaanse iPhone luchtbrug en de Engelse O2 Easyjet cityhop constructie nu dus echt een iPhone luchtbrug met Italië.
De Italiaanse Vodafone prepaid 8GB iPhone kost €499 en het 16GB model €569.
Een retour ticket Milaan kost €125
8 GB 3G iPhone € 499
na een dagje cityhoppen kan je al voor € 625 in het bezit komen van een 3G iPhone. En dat kan nog veel goedkoper:
een echte "importeur" neemt namelijk meteen een koffer iPhones mee want dat is vrij handelsverkeer tussen EU lidstaten...... volgens Joep dan.

Onze inschatting is dat je in Nederland via T-Mobile of via premium resellers de iPhone kan kopen tussen de 820 en 920 euro.
Dit is in combinatie met het vandaag aangekondigde T-Mobile abonnement van 29,95 euro per maand.

Dus voor een paar honderd euro meer kan je normaal bellen, internetten, werkt je toestel normaal, ben je verzekerd van updates van Apple, kan je applicaties kopen in de App store en heb je echt 1 jaar garantie van Apple!

 
 
 
 

Een reactie posten 5 reacties:

Anoniem zei

Ha ha ha! Goed stukje! Jullie blog volg ik dagelijks en wordt met de dag leuker!!!!!

02:45

Anoniem zei

Ha bloggers,

Leuk stukje ja.

Wat betreft de garantie, je kan bij problemen je gejailbreakte telefoon gewoon restoren naar fabrieksinstellingen, waarna Apple hem gewoon vervangt bij problemen. Al vaker bij de hand gehad.
Maar zo ver zal het niet komen, als er een probleem is met 'n iPhone wordt hij gewoon door mijn leverancier omgeruild.

groetjes,

Joep

09:47

videopete zei

Hallo Joep, hou ons op de hoogte!

02:54

Anoniem zei

Ik wil er wel een maar de software is die al gekraakt?

04:24

Anoniem zei

Gaan jullie die iPhone ook kopen via JoepMac?

03:06

Een reactie posten