Firefox op iPhone

Software voor de iPhone is op dit moment bij veel software ontwikkelaars in ontwikkeling. Over en paar weken als de AppStore van Apple online is en wij er toegang tot hebben met de dan hopelijk gehackte 2.0 software..... zal duidelijk worden wat er gemaakt is. Een van die programma's is Firefox met ondersteuning van een Flash plug-in. iPhone Atlas heeft de voorwaarden ( iPhone SDK agreement) voor het ontwikkelen van programma's voor de iPhone er nog eens op na gelezen. En daar worden wij niet blij van:

“No interpreted code may be downloaded and used in an Application except for code that is interpreted and run by Apple’s Published APIs and built-in interpreter(s) […] An Application may not itself install or launch other executable code by any means, including without limitation through the use of a plug-in architecture, calling other frameworks, other APIs or otherwise.”

Volgens de Apple SDK is het dus niet toegestaan om plug-ins te gebruiken en mag het programma ook geen andere processen (frameworks) aansturen. Probleem dus voor Firefox... en Apple wil natuurlijk liever dat de iPhone gebruiker de Safari browser gebruikt.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten