iPhone is boefjes magneet

We gaan even terug naar 2006. In het spitsuur van het drukste treinstation van België, Brussel zit de 17-jarige Joe op een bankje op z'n trein te wachten. Hij luistert naar z'n iPod. Enkele minuten later zal hij dood zijn. Enkele jongens vragen aan Joe de weg. Op het moment dat hij wil antwoorden grijpt een van de jongens zijn iPod, er volgen 5 steekbewegingen van zijn belager en Joe sterft. Terwijl de forenzen hun tocht naar huis voortzetten en er niemand was die hem heeft proberen te ontzetten van zijn belagers. Zelfs na zijn dood waren er geen getuigen te vinden. Terwijl er op videobeelden van justitie toch duidelijk mensen te zien waren die naar Joe en zijn belagers keken. De moord op Joe is extreem maar geen alleenstaand geval. Regelmatig worden er mensen vermoord om een ipod. In hetzelfde jaar is er ook 24-jarige Belg in Thailand vermoord na ruzie om een iPod. En vorige week nog is er een 23-jarige student die wat bijverdiende als medewerker in een Starbucks coffee shop in Minesota na zijn werk koelbloedig doodgeschoten om een iPod.

Zover wij weten zijn er gelukkig nog geen Iphone doden maar in grote steden als New York, Los Angeles en Londen is de iPhone aanleiding tot veel straatroven en inbraken. Afgelopen donderdag was het ook weer raak in Ohio in Amerika. Een lokale zender van NBC heeft beelden vrijgegeven van een man die een mede passagier in een bus aanvalt om hem van zijn iPhone te beroven. Dit is waarschijnlijk ook de rede waarom er in de nieuwe iPhone 2.0 software een remote wipe optie zit. Op die manier kan je, je iPhone afstaan aan een belager en de inhoud op het toestel wissen.... Je toestel niet afstaan is nog steeds de domste optie zoals ook weer blijkt uit de beelden uit Ohio.





Tot slot nog spectaculaire "iPhone" roof met een merkwaardige ontknoping live uitgezonden op FOX News tijdens de introductie van de iPhone vorig jaar.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten