iPhone mee op vakantie, pas op!

"How many trees did your iPhone bill kill?" Was vorig jaar een regelmatige terug kerende uitspraak van mensen die hun iPhone hadden meegenomen op vakantie. Rekeningen tussen de $2000 en $4,800 waren geen uitzondering. De iPhone heeft een mogelijkheid om automatisch e-mail op te halen en dat kost met 3 e-mail accounts al snel heel veel geld zonder dat je het in de gaten hebt. Sinds software versie 1.1.1 heeft Apple de mogelijkheid in het instellingen menu toegevoegd om internationaal roaming uit te zetten. Instellingen-Algemeen-Netwerk. Je ziet dan een schuifje in het menu om data roaming uit te zetten.

De nieuwe iPhone 3G kan de trotse eigenaar wel eens veel meer geld aan internationale roaming gaan kosten. Omdat er vaak contracten worden verkocht met ongelimiteerd data verkeer is de iPhone gebruiker al snel gewend om even wat muziek te kopen in de iTunes store of een filmpje te kijken etc, etc. Een nummer kopen met de iPhone in de iTunes store op vakantie kost dan al gauw 21 euro. Een video van 3 minuten via You Tube kost al gauw 120 euro.

Tot slot Justine Ezarik een 23-jarige blogger uit Pittsburgh. Zij maakte vorig jaar een filmpje van haar eerste iPhone rekening.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten