2.0 software: de "hackers"

Volgende week komt naast de iPhone 3G ook de nieuwe 2.0 software uit. Gebruikers van een eerste generatie iPhone kunnen gratis updaten naar de nieuwe 2.0 software. Heb je een iPhone die "gekraakt" is dan moet je nog even wachten. Een update:

Er zijn geruchten dat het kraken van de 2.0 software toch niet zo eenvoudig zal zijn dan tot nu toe is gedacht. Volgens iPhone Atlas is het omzeilen van de bootloader dichtgetimmerd door Apple. Volgens Gizmodo verklaart Apple de oorlog aan de hackers. De code in de beta software van de iPhone is nu veel beter beveiligd.

Wat kunnen we na 11 juli verwachten van de iPhone hackers:

Eerst moet de firmware worden gekraakt van de 2.0 software. Op die manier is het mogelijk om een jaibreak uit te voeren en de iPhone weer simlock vrij te maken. Ook moet er worden uitgevonden hoe de huidige 1.1.4 software weer kan worden terug gezet op de iPhone. Deze software is al te kraken met de Pwnage tool of via Zibri's Ziphone. Alhoewel het verleidelijk is om de eerste gekraakte 2.0 versie meteen te installeren is het beter om nog even te wachten. Heb je toegang tot de App Store en is het weer mogelijk om via de installer software te installeren? Dat blijft nog even onduidelijk.

De voortgang van de twee meest gebruikte iPhone hacks:

iPhone Dev Team: met de huidige iPhone Pwnage tool is het mogelijk om je iPhone te flashen en er custom firmware op te laten draaien. Je kan de iPhone jaibreaken zodat je via de installer software van derden kan installeren, de iPhone activeren en simlock vrij maken. De laatste versie heeft al support voor de beta 2.0 software. Er is een probleem het laten draaien van software van derden is tot nu toe niet mogelijk. In gewoon Nederlands: de installer werkt nog niet. Vorige week is de allerlaatste 2.0 beta 8 software verschenen maar het is onduidelijk of het iPhone Dev Team die al heeft gekraakt.

Zibri met zijn programma: ZiPhone, tot nu toe een van de eenvoudigste software methoden om de huidige iPhone te hacken, jailbreaken en simlock vrij te maken. Zibri is druk bezig om met het downgraden van de software de 2.0 software werkend te maken. Wederom downgrade hij de baseband. Eerder heeft hij daarvoor veel kritiek ontvangen.

Met de beta versies van de iPhone software hebben hackers al wat kunnen uitproberen maar of er na een dag na de release van de 2.0 software al een hack zal zijn blijft giswerk. Als je al een iPhone hebt: voorlopig niet updaten!

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Danishsingh zei

For every active trader who is planning to do trade business in India, marketing automation software plays a very crucial role as it provides a statistics report of all the trade that takes place in the Indian trade market. We work at Salez Shark Company which is considered as one of the leading data providers which offer the most authentic and updated ,business directory of India.

07:53

Een reactie posten