The HakStore - Coming Soon

In het forum van haklabs.com zijn de voorbereidingen begonnen voor de ontwikkeling van de Hakstore. Deze hakstore zal binnenkort beschikbaar zijn via Cydia en later ook via installer 4. Doel van de hackers is om illegale programma's uit de App Store eenvoudig en gratis te verspreiden. Het is dan niet meer nodig om via een omweg programma's op je iPhone te installeren.

De FairPlay DRM beveiliging van het programma Super Monkey Ball van Sega is onlangs gekraakt en niet lang daarna verschenen er websites met andere gekraakte illegale programma's uit de Apple App Store. Deze programma's zijn met een omweg te installeren op de iPhone. Met de Hakstore is het binnenkort mogelijk om op gejailbreakte iPhones de illegale App Store applicaties te installeren.

Het is jammer dat het bijna zover is. 90% van de programma's kosten minder dan 10 dollar. Apple zal er niet blij mee zijn en moet nu snel op zoek naar een oplossing om het vertrouwen van de software ontwikkelaars in de App Store terug te winnen. Als dat niet snel gebeurt zullen de software ontwikkelaars hun programma's uit de App Store verwijderen of de prijzen van de applicaties zullen stijgen ter compensatie van het verlies. Net zoals dat nu al het geval is met PC software. Daarnaast zal Apple de App Store helemaal dicht moeten timmeren waardoor normale kopers van applicaties in de App Store extra handelingen moeten uitvoeren om een programma te kopen. Het kan zelfs zo ver gaan dat gejailbreakte iPhones niet meer functioneren na een sync met iTunes. Want reken maar dat Apple boos is.... heel boos.

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Anoniem zei

Dit is echt slecht nieuws.....

03:20

Anoniem zei

Zie net dat haklabs uit de lucht is gehaald.

02:30

Een reactie posten