iPhone 3G zelf importeren: de antwoorden!

Via Ed ontvingen wij gisteren het bericht dat zijn Italiaanse iPhone 3G in Nederland werkt en eerder kregen wij al bericht dat de Belgische iPhone 3G ook in Nederland werkt. Als je een iPhone uit het buitenland haalt waar moet je dan op letten?

Omdat er op dit moment nog geen eenvoudige sim-unlock is voor de iPhone 3G zijn er op dit moment maar 2 landen waar de iPhone 3G simlock vrij verkocht wordt. Italië en België.

In Belgie kost de 8GB iPhone 3G €525 in Italie €499
De 16GB iPhone 3G €615 euro en in Italie €569
Italië is iets goedkoper maar voor garantie is België een betere optie. Als je iphone kapot gaat moet je terug naar het bedrijf waar je de iPhone gekocht hebt. Dus je kan niet een Italiaanse iPhone via Apple Nederland laten repareren.

Veel mensen denken dat je ook iPhones uit Zwitserland kan halen maar dat kan alleen als je ingezetene bent van Zwitserland.
Volgens de Zwitserse telecomwet uit 2004 is het niet toegestaan om prepaid toestellen te kopen als je niet ingezetene bent van Zwitserland. Een 8GB prepaid iPhone kost daar 320 euro en er zit een simlock op.

Amerika is geen optie meer tenzij je iemand kan vinden die in Amerika woont en er een voor je koopt en daarna zijn AT&T contract opzegt met een boete. Er is een gerucht dat er later dit jaar simlock vrije iPhones verkocht gaan worden in de Apple stores voor $599 (8GB) en $699. Als het waar is dan lees je het op ons blog. De vraag naar iphones in Amerika is zo groot dat dit nog wel even gaat duren.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten