Software uit Apple App Store nu al gekraakt!

Dit gaat Apple niet leuk vinden. Vorige week kwamen wij al illegale software uit de App Store tegen op forums maar nog geen twee weken na de lancering van de App Store zijn "hackers" er in geslaagd om software uit de App Store op een simpele manier te installeren. Kortom de illegale software kan op alle iPhones met de 2.0 software worden geïnstalleerd. Dit gaat heel eenvoudig door een tekst bestandje te wijzigen wat in de illegale software zit.

Software die je in de itunes store koopt komt in je iTunes bibliotheek als een .ipa bestand. Net zoals een PC een .exe bestand heeft. Het .ipa bestand van het illegale programma wat je download van een website (gaan wij hier niet publiceren) open je met winrar. Het populaire in en uitpak programma. Vervolgens open je met een tekst editor het iTunesMetadata.plist bestand wat in het .ipa bestand zit en met twee kleine aanpassingen kan je het illegale programma toevoegen aan je iTunes bibliotheek en installeren op je iPhone. Naast de beschrijving hoe je de software moet wijzigen kwamen wij op dezelfde website al links tegen met 48 voornamelijk spelletjes uit de App Store. Waar je normaal voor moet betalen....

 
 
 
 

Een reactie posten 10 reacties:

Anoniem zei

Dat het zo makkelijk is had ik niet gedacht. Heb het net gedaan en het werkt.

02:54

Anoniem zei

Bij mij werkt het ook maar je moet wel een Amerikaanse iTunes account hebben. De software is waarschijnlijk in Amerika gekocht. Al met al wel nieuws! Dit gaat Apple echt niet leuk vinden.

03:04

Anoniem zei

Was even zoeken maar heb de site ook gevonden. Wel goed dat jullie dat hier niet publiceren. Moest omschakelen van mijn Nederlandse account naar een Amerikaanse iTunes account maar het werkt bij mij ook.

03:07

Anoniem zei

Ik denk dat Apple gauw weer een iTunes update gaat vrijgeven. Maar is wel goed dat het nu bekend is kunnen ze er iets aan doen. Kwam het net ook op een ander blog tegen maar jullie waren er weer snel bij!

03:24

Anoniem zei

Heb het ook gevonden en op de manier gedaan die vorige week bekend is gemaakt dus via SSH. Dan werkt het ook maar niet met alle programma's die ik gevonden heb op het net. De App Store is in ieder geval niet waterdicht.

03:42

Anoniem zei

Zag net ook op een blog dat ze die software uit de App Store al via Cydia dus binnenkort ook met de installer kunnen uploaden naar de iPhone en dat schijnt ook te werken. Uiteindelijk kraken ze alles nu de iPhone 3G simlock nog.....

03:49

Anoniem zei

Ik heb het op een andere manier gedaan dan op die hacksite staat beschreven en dan werkt het ook zonder een Amerikaanse iTunes account. Leuk om te weten dat het werkt (minder voor Apple) maar ik ga het weer wissen en koop de software liever. Goed dat jullie er geen link bij hebben gezet. Doen andere sites wel zag ik net.

03:57

Anoniem zei

Lees net ook dat het mogelijk is om via Cydia programma's uit de App Store te installeren. Dit is niet zo best voor Apple.

04:20

Anoniem zei

Jullie artikel staat vandaag op de site van de Telegraaf en natuurlijk zonder bronvermelding......

14:57

Anoniem zei

Tsja zag het net ook. Leuke is dat ze ons bericht van gisteren over het installeren van App Store Apps via de installer waarschijnlijk ook pas over 4 dagen gaan publiceren en dat is eigenlijk pas het echte nieuws omdat een iPhone gebruiker dan zonder enige hack kennis een illegale App uit de App store kan installeren.

15:02

Een reactie posten