batterijduur iPhone verlengen

De Duitse website CIO heeft wat tips online gezet om langer met de batterij van je iPhone te kunnen werken. Hitte geldt als een van de grootste gevaren voor de iPhone-accu. Daarom is het raadzaam het apparaat niet in de zon of in een warme auto te laten liggen. Het blijkt ook niet onverstandig het apparaat te vergrendelen als het niet wordt gebruikt, om te voorkomen dat het onnodig wordt geactiveerd. De vergrendelingsmodus kan met de Standbyknop worden ingeschakeld. Apple suggereert dat nieuwe upgrades ook nieuwe tips kunnen bevatten om stroom te besparen, dus alleen om die reden al kan het handig zijn uw software regelmatig bij te werken.

Opladen en ontladen
Hoewel het mogelijk triviaal klinkt, doet de iPhone-bezitter er volgens Apple ook goed aan de elektronen van het apparaat regelmatig in beweging te zetten. De iPhone minstens een keer per maand volledig ontladen en weer opladen, zou ook de levensduur van de batterij verlengen.

Let op de email-instellingen
De iPhone-bezitter doet er verstandig aan het 'stroomverslindende' Push-Account uit te schakelen. Ga daarvoor naar de instellingen, kies vervolgens Nieuwe Data Laden en schakel daarna de optie Direct Doorvoeren uit.

Houd bluetooth niet onnodig aan
Wie nauwelijks gebruik maakt van bluetooth, kan die functie het best uitzetten. Ga daarvoor naar de instellingen en kies algemeen. Kies vervolgens Bluetooth Instellen.

Let op de beeldscherminstellingen
Hoe helderder het beeldscherm, hoe meer stroom het vreet. De helderheid van het scherm is te regelen via de instellingen. Er bestaat ook de mogelijkheid te kiezen voor de functie Automatische Helderheid. Met deze functie wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan de lichtsterkte van het moment.

Let op slechte gsm-ontvangst
Bij slechte gsm-ontvangst probeert de iPhone automatisch te verbinden met een beschikbaar netwerk. Ook deze pogingen belasten de accu zwaar. Beter is het daarom de automatische zoekfunctie uit te schakelen.

Externe iPhone-accu's
Voor wie niets ziet in deze maatregelen, bestaat de mogelijkheid een externe lithium-accu aan de iPhone te koppelen. De 3GJuice is een 1770 mAh-batterij die uw gebruikstijd verdubbelt voor 35 euro (plus 7 euro verzendkosten). Goekoper kan ook: Brando heeft een externe 1.000 mAh-accu voor 25 dollar plus 3 euro verzendkosten (samen nog geen 19 euro).

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten