Chip in iPhone 3G is eenvoudig te updaten

Dankzij George Hotz weten we dat er een infineon X-GOLD 608 chip in de iphone 3G zit. Hij is aan het onderzoeken of de chip te kraken is en wij hebben gekeken of er een update mogelijk is. Dit na de recente berichten dat de netwerk problemen aan de chip kunnen liggen.


Infineon is een van de weinige fabrikanten die HSDPA category 8 (7.2 Mbit/s) toepast in zijn processors. De HSDPA prestaties van de X-GOLD 608 chip voldoen en overtreffen de 3GPP-standaard volgens de chip fabrikant.

De architectuur van de Infineon 3,5 G chip is zo ontworpen dat een eenvoudige upgrade naar hogere HSDPA data snelheden, HSUPA en Rx-ontvangst mogelijk is. Dit laatste zou betekenen dat de chip wel een update kan krijgen. De RX reciever is een belangrijk onderdeel in de iPhone 3G want die regelt de downlink prestaties in termen van capaciteit en dekking. Dat onderdeel is dus volgens Infineon eenvoudig te updaten. Of dat software matig is kunnen we helaas niet terug vinden op de website van Infineon.

Opmerkelijk is ook dat de infineon X-GOLD 608 chip volgens de fabrikant zeer geschikt is om meerdere applicaties tegelijkertijd te laten werken. Tegelijkertijd surfen op het internet, downloaden van e-mail of data met een snelheid van 7.2 Mbit per seconde downloaden en naar muziek luisteren via een stereo bluetooth headset is geen probleem.

De infineon X-GOLD 608 chip ondersteunt ook DVB-H. Digital Video Broadcasting voor mobile telefoons. Dit is een standaard voor digitale televisie. Met deze techniek is het mogelijk op mobiele telefoons of pda's televisiebeelden of multimedia te ontvangen. KPN heeft in Nederland de mediarechten voor DVB-H. Op dit moment zijn al enkele Nokia-telefoons uitgerust met de DVB-H-functie.

Andere leuke features van de chip zijn FM Radio, ondersteuning van videotelefonie, streaming, opname en weergave en ondersteuning voor een 3 MegaPixel camera interface! Maar nu eerst maar de software update.....


Bron: www.iphonenieuwsblog.nl

 
 
 
 

Een reactie posten 6 reacties:

Anoniem zei

Hoop dat die chip echt te updaten is. Maar dit is wel goed nieuws!

10:54

Anoniem zei

Leuk dat jullie die technische specificaties hebben gevonden. Kunnen jullie die chip fabrikant niet eens mailen hoe het precies zit?

13:14

Anoniem zei

Zag jullie bericht via nu.nl Goed gevonden en nu maar hopen dat er een software update mogelijk is. Maar dat schrijven jullie ook.

14:47

Anoniem zei

Wederom hulde mooi bericht, wat nu een dag later door iedreen is overgenomen. Alleen zonder bronvermelding zag ik....

19:49

Anoniem zei

Wat wel weer grappig is aan dit verhaal is dat iedereen het verhaal van businessweek overneemt terwijl dit al meer dan een dag geleden te lezen was op jullie blog!
Daarbij is het vrij arrogant dat andere Nederlandse iPhone sites gewoon businessweek citeren... gewoon omdat ze (weer) hebben zitten slapen... ga zo door eindelijk een iPhone blog die net even verder denkt dan de rest.

http://www.businessweek.com/technology/content/aug2008/tc20080813_430402.htm

22:20

Robert Webbe zei

Staar je alsjeblieft nu niet blind op de chip specificaties. Het is aan Apple om te kiezen wat ze wel en niet willen ondersteunen. De keuze om iets niet of in beperkte mate te ondersteunen is vaak uit het oogpunt van energieverbruik. Zo is de iPhone 3G bijvoorbeeld hardwarematig gecapped om 2 Mbps om maar niet te veel energie te verbruiken. Wellicht zullen er nu hacks gaan verschijnen die de downloadsnelheid gaan verhogen maar het zal dan een kwestie van tijd zijn dat T-Mobile in het netwerk een cap zet op de iPhone abonnementen.

22:21

Een reactie posten