iPhone niet bestand tegen regen

Test aankoop een Belgische organisatie die consumenten artikelen test heeft een watertest gedaan met een iPhone 3G. Conclusie niet bellen als het regent! Of zoals zij het zelf zeggen: iPhone 3G: hoed u voor typisch Belgisch regenweer.

In het lab doorstond de nieuwe iPhone de Test aankoop val- en krastest. Wel bleek het toestel erg gevoelig voor water. Na de regentest lichtte bij een toestel het scherm helemaal niet meer op, ontlaadde de batterij ervan zeer snel en raakte het oververhit.

Bij een andere iPhone bleef de diode van de luidspreker branden. Van een derde toestel verzwakte de geluidssterkte van de luidspreker en reageerde één van de functieknoppen niet meer. Een verklaring voor dit soort problemen vinden we mogelijk in het feit dat de rug van de iPhone 3G tegenwoordig niet meer uit metaal, maar uit plastic bestaat. Bovendien bevinden zich in de cover verschillende spleten.

Dat ze zo'n regentest een keer doen is wat ons betreft al opmerkelijk maar 3 toestellen onder de douche zetten?


Hierbij ook het testoordeel:

Kortom: de iPhone 3G is een aantrekkelijke smartphone, uitgerust met over het algemeen goed werkende functies. Voor een optimaal gebruik hebt u bijna voortdurend een internetverbinding nodig, via een wifi- of GSM/UMTS-netwerk. Dat laatste is nog duur. Bovendien is de prijs erg hoog: voor de versie met 8 GB betaalt u € 525, voor die met 16 GB € 615. Ten slotte moet u er zich van bewust zijn dat hij niet goed tegen regen kan.

De gehele test is hier te lezen en hier ook een PDF met de resultaten.

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Anoniem zei

iPhone 3G: hoed u voor typisch Belgisch regenweer en dan nog 3 keer een iPhone onder de douche zetten. Geweldig bericht!

00:04

Een reactie posten