iPhone vervangt Lowlands festivalgids

Dit weekend naar Lowlands dat zit je goed als je een iPhone bezit. Er zijn twee web applicaties voor de iPhone waar je alle informatie mee kan vinden die je nodig hebt. De eerste applicatie is van de VPRO. Van het programma 3 voor 12 wat 10 jaar bestaat en daarom heeft de VPRO een cadeautje voor de Lowlandsgangers: gratis WiFi op het festivalterrein. Daarnaast hebben ze ook een eigen webapplicatie waarmee bezoekers kunnen bepalen via hun iPhone of iPod touch welke lokatie HOT or NOT is. Het resultaat: een Lowlands Heatmap die LIVE geupdate wordt.

Met de Lowlands Heatmap zet VPRO Digitaal de “wisdom of the crowds” in om de Hotspots op Lowlands te vinden. Honderden Lowlanders weten immers beter en sneller waar het leuk is dan één verslaggever. De Heatmap is daarmee een logische uitbreiding op de inmiddels traditionele Mashup-site die VPRO’s online popmagazine 3VOOR12 sinds enkele jaren inzet op de grotere festivals: 3VOOR12 doet verslag, maar de bezoeker doet mee in tekst, beeld en video, en al deze informatie wordt verzameld op VPRO’s 3VOOR12 Lowlands Mashup-site.

Op de Lowlands Heatmap is de plattegrond van Lowlands opgedeeld in twaalf lokaties. Open de website www.vpro.nl/heatmap op je iPhone of een ander internet-toestel (met of zonder touchscreen), klik op een lokatie, kies voor HOT of NOT, en geef eventueel een toelichting door een comment te plaatsen (voor de comments heb je een gratis Twitter-account nodig: twitter.com). De comments verschijnen op de lokatiepagina en vertellen waarom een lokatie HOT of NOT is. De uitgebrachte stemmen vervallen na enige tijd en de Heatmap zelf wordt voortdurend geupdate, zodat je niet voor een lege tent komt te staan. Mobieltjes met wifi-toegang kunnen tijdens Lowlands terecht op het gratis wifi-netwerk van 3VOOR12!



De tweede web applicatie voor de iPhone is Lowlands voor iPhone: LL08.com
Dit programma is gemaakt door Sebastiaan de With en is niet van Mojo Events. Je kan het volledige Lowlands programma terug vinden met je iPhone. Daarbij zit er ook nog een link naar een kaart van het festivalterrein in het programma.


Nog geen iPhone dan is er altijd nog de officiële Lowlands Mobiele Festival Guide. Deze is te downloaden na het versturen van een SMS. Sms LOWMAP naar 4443 daarna ontvang je een link om de electronische gids te downloaden. Naast het blokkenschema, de plattegrond en de biografieën van de artiesten is er nu een instant update feature en kun je ringtones downloaden.


De officiële Lowlands website
Meer informatie over Lowlands bij de VPRO en hier.
De VPRO 3 voor 12 iPhone website: www.vpro.nl/heatmap
Lowlands voor iPhone: LL08.com

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten