mobile-to-web broadcasting met een iPhone

Het is nu mogelijk om met 2 programma's via je iPhone live uit te zenden naar het internet met een iPhone 3G. Deze iPhone 3G Vidcasting programma's zijn niet in de Apple App Store te koop maar te downloaden via Cydia of installer 4. Daarvoor is dus ook een jailbreak nodig van je iPhone 3G en daarmee vervalt ook je garantie.

Het eerste programma is Flixwagon.De instructies voor het installeren van Flixwagon kan je hier vinden. Om video content te kunnen uploaden naar de Flixwagon server moet je een username en een password aanvragen. Dat kan via deze link. Flixwagon heeft vele mogelijkheden naast het uitzenden van video met je iPhone. De video clips kunnen op een prive pagina worden gezet of publiek op de server van Flixwagon en je kan ook direct posten naar You Tube. Meer informatie en video's op de website van Flixwagon.



Qik is ook te installeren via Cydia of Installer 4. Met dit tweede vidcasting programma is het ook mogelijk om live te chatten met je kijkers en er is integratie van Twitter. Na installatie registeer je Qik via deze link je ontvangt een sms ter bevestiging en daarna kan je beginnen met je iPhone 3G uitzending. Op de registratie pagina staat dat de iPhone nog niet ondersteunt wordt maar dat klopt niet. De versie die je hebt geïnstalleerd is een beta versie die redelijk stabiel is en prima werkt. Op een eerste generatie iPhone werken beide programma's ook maar alleen via wifi.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten