wereldprimeur i.v.m lancering iPhone?

Nokia heeft dinsdag in India de N96 uitgebracht. De Finse telefoonfabrikant wil met deze Indiase wereldprimeur de hype met de iPhone 3G voor zijn, schrijft de Indiase zakelijke website The Economic Times.

De lancering van de N96 valt zo drie dagen voor het Indiase debuut van de iPhone 3G. Dat zou geen toeval zijn: The Economic Times schrijft dat Nokia met de snelle introductie een tegenwicht wil bieden aan de de hype rond de nieuwe iPhone. Een N96 zou in India rond de 35.000 roepies, omgerekend ongeveer 550 euro, gaan kosten.

De introductie betekent overigens niet dat de smartphone nu daadwerkelijk in de winkel ligt. Indiërs die de N96 nu bestellen, krijgen de telefoon begin september in huis. Daarbij krijgen ze dan wel enkele extraatjes, zoals het programma Wave Secure; dat is een Symbian-applicatie die, als de telefoon wordt gestolen, de locatie van het toestel doorzendt en alle privé-gegevens wist. Ook krijgen de snelle bestellers vijftig muziekvideo's en honderd liedjes.

De keuze van Nokia om zijn vlaggenschip als eerste in India uit te brengen, is niet onlogisch. Met 350 miljoen gebruikers is India een van de grootste afzetmarkten voor telefoonfabrikanten. De N96 verschijnt medio september ook in de Nederlandse winkels, zo maakte Nokia vorige week bekend. De smartphone is Nokia's nieuwe paradepaardje, met onder meer ondersteuning voor dvb-h-televisie en 16GB flashgeheugen.

Via: Tweakers

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten