Bug nummer 1: toegangscode

We hebben zojuist een nieuwe bug ontdekt in het toegangscode menu. Als je op nood oproep drukt kan je in plaats van het alarm nummer ineens alle nummers bellen. Dus als je, je iPhone verliest kan iedereen op jouw kosten bellen.

 
 
 
 

Een reactie posten 7 reacties:

Anoniem zei

Niet te geloven. Op naar update 2.1.1

02:03

Anoniem zei

Wow ik probeer het net maar kan het niet geloven. Dat Apple zoiets vergeet.

02:51

Anoniem zei

Nou, nee sorry. Geen scoop voor jullie vandaag.

1) dit is niet nieuw, exact ditzelfde werkte in 2.0
2) als je documentatie er op na leest schrijft Apple dat de passcode bedoeld is om toegang tot persoonlijke informatie en applicaties te voorkomen. Niet om te voorkomen dat iemand kan bellen. Daar kun je het mee eens zijn of niet maar het is imho geen bug.

09:15

Anoniem zei

In de vorige software releases zat deze onhebbelijkheid ook al maar of dit een bug is? Apple kennende zullen ze er wel een reden voor hebben.

Bij een iphone die aangezet word heb je deze mogelijkheid niet en kan je alleen 112 bellen omdat de simlock nog actief is. Dit gedrag treedt dus alleen maar op bij een iphone die uit de slaapstand word gehaald.

Persoonlijk vind ik het niet wenselijk. Apple had mij als gebruiker de keus moeten laten maken.

09:31

Anoniem zei

Handig voor de proleten... Niet professioneel van Apple.

09:37

Anoniem zei

we hebben het net ook op een iPhone met 2.0.2 gezien maar wij vinden het toch slordig. Meeste gebruikers zullen er toch vanuit gaan dat het noodoproep knopje meteen 112 belt en niet een numeriek toetsenbord laat zien waar je de hele wereld mee kan bellen.

11:29

Anoniem zei

Dit is toch gewoon een in de handleiding beschreven feature en geen bug?

12:42

Een reactie posten