heeft iPhone interdimensionale camera?

De redactie van grenswetenschap.nl kreeg onlangs een foto binnen gemaakt met een iPhone. Volgens de inzender is het is bekend dat de iPhone soms foto's vervormt. Maar onlangs maakte hij een foto van zichzelf met een wel erg bizar resultaat". "Op de foto lijkt het wel op een spontane uittreding uit mijn lichaam, maar waar ik dan niets van merkte op het moment zelf. Je ziet het jasje dat ik aan heb (het lijkt zelfs of je de achterrand van de kraag kan zien, hoewel daar de ribstructuur in feite verticaal ipv horizontaal is) en verder een aantal cirkels bij/rond mijn hoofd. Van mijn lichaam is niets te zien."


De bijgevoegde foto was zeker opmerkelijk te noemen en grenswetenschap.nl heeft de foto nader onderzocht: We lazen eerst maar eens de gegevens van de foto zelf uit (zie onder). Zo op het eerste gezicht konden wij daar geen fraude in ontdekken. Dan maar eens de foto van dichtbij bekijken. Op de foto is op de achtergrond een maisveld te zien. Is dat jonge mais? Als dat zo was dan klopte er iets niet, de foto zou immers op 14 september geschoten zijn. Een van onze redacteuren sprong op de fiets om de mais op de prent te vergelijken met de actuele situatie. De mais op de foto kwam overeen met de mais in het veld. Het weer dan. Een strak blauwe lucht. Wat voor weer was het die dag? Volgens onze gegevens waren er die dag inderdaad mooie blauwe luchten te zien.

Image Type: jpeg (The JPEG image format)
Width: 960 pixels
Height: 1280 pixels
Camera Brand: Apple
Camera Model: iPhone
Date Taken: 2008:09:14 11:23:57
Software: QuickTime 7.5.5
Aperture Value: f/2.8
Pixels: 122880
Layers: 1
channels: 0
Paths: 0
Color space: RBG

iPhone syndroom?

Een zoektochtje op het internet leerde grenswetenschap dat de iPhone wel vaker bizarre foto's maakt. Zo was er bijvoorbeeld iemand die met een iPhone een foto van het eiland Guam nam, waarop achteraf lijkt alsof een deel ondergesneeuwd is.


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de kwaliteit van de iPhone niet zo heel geweldig is. Volgens de meneer op deze pagina heeft de iPhone inderdaad moeite met kleur en beweging. De geeks op Wired hebben ook ontdekt dat je met een iPhone heel eenvoudig lekkere psychedelische foto's kunt maken. De inzender van de foto naar grenswetenschap beweerd dat hij de foto niet heeft gemanipuleerd.

Phone, een interdimensionele camera?

Is de iPhone gewoon een inferieur apparaat of heeft men tijdens het productieproces per ongeluk het apparaat de mogelijkheid gegeven om zo nu en dan zaken buiten onze werkelijkheid vast te leggen? Het eerste lijkt natuurlijk het meest voor de hand te liggen. Maar dacht men ook niet dat orbs op de afbeeldingen gewoon 'stofdeeltjes' waren toen de digitale fotografie opkwam? Die visie staat nu ook onder druk. Lees dat hier nog maar eens na.

Bron: grenswetenschap.nl

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten