HTC verkoopt beter dan iPhone 3G

De HTC Touch Diamond verkoopt in Nederland beter dan de iPhone 3G. HTC hoopt binnenkort zijn de honderdduizendste Diamond te verkopen, terwijl de iPhone bij de laatste telling iets meer dan zestigduizend maal over de toonbank was gegaan.

De verkoop van de iPhone 3G ging in Nederland snel: binnen een maand waren er 35.000 van verkocht. De verkoop van de smartphone van Apple verloopt in een golfbeweging, zegt woordvoerster Priscilla Tomasoa van T-Mobile. "We zijn onlangs weer een campagne gestart. Omdat de iPhone nu ook gewoon in winkels op voorraad is, worden er wat meer van verkocht." T-Mobile hoopt er honderdduizend te gaan verkopen, maar Tomasoa weet niet wanneer. "Ergens volgend jaar, schat ik in.'

De Touch Diamond bereikt die mijlpaal van honderdduizend binnenkort al, zegt directeur Mark Moons van HTC Benelux. "Dat gebeurt nog voor het einde van het jaar." Moons denkt dat het succes te danken is aan twee factoren. "Ten eerste mobiel internet. Het onbeperkt internetten voor een tientje per maand heeft de interesse voor smartphones in Nederland enorm geholpen. Daarnaast was de Touch Diamond veel kleiner dan eerdere modellen en leek daarmee meer op de 'gewone' mobieltjes, die mensen altijd hadden."

Hoewel HTC de Touch Diamond niet wilde aankondigen als 'iPhone-killer', mikken Apple en HTC met de toestellen allebei op consumenten die een smartphone willen. De Touch Diamond kwam wel iets eerder op de markt: de smartphone werd in Nederland een maand eerder gelanceerd dan de iPhone 3G, die op 11 juli in de Nederlandse winkels lag.

Bron: Tweakers.net

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten