iPhone 3G is beter te repareren dan 2G

Apple heeft vermoedelijk miljoenen besteed aan het ontwerp, ontwikkeling en introductie van de iPhone maar een beetje meer aandacht voor de componenten zoals verzegeling, kwaliteit van de USB-connector, de batterij en het LCD-scherm zou kunnen bijdragen aan vermindering van problemen met componenten. Dit blijkt uit gegevens van reparatie specialist Rapid Repair.

De dagelijkse ervaringen van het vijf jaar oude bedrijf zouden goed kunnen worden gebruikt bij het ontwerp van een mobiele telefoon. 50% procent van de storingen hebben te maken met de batterij en het LCD scherm volgens manager Aaron Vronko van Rapid Repair. Het gebruik van glas voorkomt krassen op het LCD scherm maar daardoor is de kans op een barsten veel groter. Het gebruik van lithium ion en lithium-polymeer baterijen leidt tot lekkages, maar polymeer batterijen zijn meer stabiel. De meeste problemen met batterijen komen door niet orginele vervangende batterijen volgens Vronko. De LCD en batterij problemen zijn goed te repareren maar onvermijdelijk is normale slijtage.

De dock-connector van de iPhone komt soms los van het moederbord. Die bevindt zich vlak achter het batterij compartiment en omdat er door het ontwerp geen ruimte is kan je dit niet verhelpen zonder de iPhone te beschadigen. De kosten om dit te repareren zijn $50 volgens Vronko. Alleen maar om de iPhone te openen het stekkertje weer vast te maken aan het moederbord en de iPhone weer te sluiten.

De hoofdtelefoon-aansluiting in de iPhone heeft een interessant probleem: het onderdeel dat detecteert of er wel of niet een hoofdtelefoon is aangesloten is zeer gevoelig voor storing. Hierdoor blijft de externe luidspreker uitgeschakeld als de hoofdtelefoon niet in de iPhone zit.

Het ontwerp van de eerste iphone is door Vronko al afgekeurd omdat er meerdere componenten in een module vast zitten. De iPhone 3G is beter ontworpen en is makkelijker te repareren.

Vronko adviseert ontwerpers meer aandacht te besteden aan connectoren maar hij erkent dat deze worden gekozen door de fabrikant. Bij Apple is dat Foxconn. Andere verbeteringen zouden verzonken LCD's zijn (ondanks de extra dikte) en meer bescherming van het display en solid-state drives.

Bron: EE Times

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Brenda zei

Ik vind het apart dat de reparatie tussen deze twee modellen zo verschillend zijn. Een specialist zou toch makkelijk beide telefoons moeten kunnen maken...

15:57

Een reactie posten