onze 2.1 update ervaringen

Eerste generatie iPhone's met firmware 2.x kunnen updaten naar 2.1 maar je bent daarna wel je jailbreak kwijt. Apple heeft het opnieuw locken van eerste generaties iPhone's waarschijnlijk opgegeven.

We hebben na de update naar 2.1 een aantal ontvangst tests gedaan en het lijkt er op dat het veel beter is geworden. Op plekken waar we normaal geen 3G ontvangst hadden terwijl het er wel zou moeten zijn hebben we nu ook 3G. Wat opvalt dat je nu bijna altijd 5 streepjes 3G hebt. Dit zou ook heel goed een optische weergave kunnen zijn. Het is nog te vroeg om dat echt aan te nemen maar het valt wel op.

Als er geen 3G is schakelt de iPhone vrijwel direct over naar GPRS. Eerst zagen wij dan enige tijd het geen service bericht. Bij ons thuis hadden we altijd het geen service bericht en nu hebben we GPRS dus al een hele vooruitgang! Volgens de dekkingskaart van T-Mobile zou dat er ook moeten zijn dus dat klopt.

Wat opvalt na de update:

1) Synchroniseren en backup gaat zeer snel
2) Synchronisatie van Apps via iTunes gaat sneller
4) Meer en beter 2G en 3G ontvangst!
5) Menu's werken sneller
6) Contacten werken sneller (Vincent updaten)
7) Camera start sneller op
8) Bij het maken van screencapture camera geluid
8) Batterij duur is beter

Wat ons na 4 uur testen is opgevallen is dat de batterij langer mee lijkt te gaan. Normaal bij 4 uur regelmatig gebruik was de batterij indicator gezakt tot 80% nu is hij nog helemaal vol.

De ontvangst van de iPhone 3G is veel beter geworden. Op punten waar we normaal geen signaal hadden (GPRS en 3G) hebben we nu wel bereik. Het is nog te vroeg om echt te juichen maar de eerste 8 uur op 2.1 zijn ons erg goeg bevallen. Later meer!

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten