Al bijna twee maanden ligt hij in de schappen. Dat wil zeggen: hij is te bestellen. Meestal was de iPhone 3G uitverkocht. Sinds een week of twee is hij direct beschikbaar. Inmiddels gingen er in Nederland meer dan 35.000 exemplaren over de toonbank. Hij is populair, mooi, gebruiksvriendelijk, maar heeft wel een paar minpuntjes.
Wie de nieuwe iPhone voor het eerst in handen krijgt, kan een ”Wow” bijna niet onderdrukken. Hij is mooi, dun, zelfs elegant. En misschien ligt het wowgevoel ook wel aan de hype die producent Apple rond zijn nieuwste gadget wist te creëren. Lange rijen bij de eerste verkoop, schaarste tijdens de eerste weken na de lancering en het lange wachten op de nieuwste versie van de iPhone maakten hem tot een populair product.
Het bijzondere aan het toestel is de bediening ervan. De voorkant van de iPhone heeft maar één knop: die naar het hoofdmenu. De aan-uitknop zit aan de bovenkant, en aan de zijkant zitten nog een paar knoppen voor de volumeregeling. Verder is alles aan te ’klikken’ op het aanraakscherm.
Toetsenbordje
Navigeren gaat gemakkelijk. Het lezen van de handleiding is niet nodig om de meeste functies te kunnen begrijpen. En zo hoort het ook bij een telefoon. Het typen van sms-berichten, mails, webadressen en dergelijke is wel even wennen. Op het scherm verschijnt dan een toetsenbordje dat niet breder is dan 5 centimeter. Een toets is niet groter dan een halve centimeter. Met dikke vingers is dat niet makkelijk typen.
Via de App Store in het hoofdmenu van de iPhone zijn allerlei applicaties verkrijgbaar. Sommige zijn gratis, zoals Buienradar, maar de meeste kosten geld. Verkoop van deze software heeft al ongeveer 30 miljoen dollar (20 miljoen euro) in het laatje van Apple gebracht. Volgens topman Steve Jobs is het downloaden van de applicaties een hit. De programmaatjes variëren van eenvoudige en uitgebreide spelletjes tot zakelijke toepassingen.
Internetten met de iPhone gaat nog erg moeizaam. In dichtbevolkte gebieden gaat het meestal redelijk. Op het platteland of in kleine dorpjes is de dekking toch niet zo goed als T-Mobile, de enige aanbieder in Nederland, doet voorkomen. T-Mobile heeft dit inmiddels erkend na veel klachten van iPhonegebruikers. In de Verenigde Staten spande een vrouw hierom zelfs een rechtszaak aan tegen Apple.
Kwartslag
Met de nieuwe 3G-voorziening is internetten met de iPhone vrij snel. Nadeel van een website op een klein schermpje is wel dat lettertjes soms moeilijk leesbaar zijn en knoppen lastig zijn in te drukken. Het toestel een kwartslag draaien zorgt ervoor dat de site ook draait en dus groter wordt. Met een dubbele tik op het scherm kan flink worden ingezoomd. Handig, maar ideaal is het niet.
Sommige sites worden zelfs aangepast voor de iPhone. Zo kwam nieuwssite nu.nl met de site iphone.nu.nl, met grotere buttons die het aanklikken vergemakkelijken.
Muziek luisteren, mailen, sms-en, bellen, fotograferen; het kan allemaal met de nieuwe iPhone. Een aantal dingen die andere telefoons wel hebben, heeft de iPhone opvallend genoeg niet. Zo heeft het Appleproduct een camera met een resolutie van 2.0 megapixel, terwijl andere toestellen er een hebben van 5.0 megapixel of meer. Ook zit er geen videocamera op de iPhone.
Goedkoop is de iPhone niet. De 8 GB-variant kost weliswaar 1 euro, maar alleen in combinatie met een abonnement van minimaal 44,95 euro per maand, en dat twee jaar lang. In de bundel zitten 300 belminuten, 300 sms-berichten en onbeperkt internetten.
De nieuwe versie van de iPhone is kortom een mooi staaltje techniek dat makkelijk te bedienen is en nog er nog mooi uitziet ook. Minpunt is vooral het slechte internetbereik.
Bron: Reformatorisch Dagblad
iPhone Camera App Rumored to Get visionOS-Inspired Redesign in iOS 19
[Video]
-
Apple is reportedly planning to introduce a visionOS-inspired redesign of
the Camera app in iOS 19, according to a new rumor from Jon Prosser.
In a video...
12 uur geleden
Een reactie posten 1 reacties:
Dat verbaasd me niks dat het Reformatorisch Dagblad slecht internet bereik heeft. Die zitten toch ergens op de Veluwe? Daar heb je alleen maar bomen. Geen 3G masten ;)
01:22