T-Mobile laat voip App iPhone verbieden

T-Mobile heeft in Duitsland de voip-applicatie Sipgate laten verbieden. De provider won een rechtszaak, omdat applicatie niet te downloaden is in de App Store en daardoor gebruikers ertoe zou aanzetten hun iPhone te jailbreaken.

De iPhone-applicatie om tegen lage tarieven te bellen was tot voor kort verkrijgbaar via de site van het Duitse voip-bedrijf, maar is inmiddels op last van de rechter verwijderd. De applicatie maakt het mogelijk te bellen via een internetverbinding over wifi. De applicatie is vanaf de internationale site van Sipgate overigens nog wel te downloaden.

T-Mobile beriep zich in de rechtszaak op het feit dat de firmware van de iPhone gekraakt moet worden om de applicatie te installeren. Het verweer van Sipgate dat het softwarebedrijf de daarvoor benodigde installer niet aanbiedt of ernaar linkt, was volgens de rechter niet genoeg. Sipgate beraadt zich nog op vervolgstappen; het bedrijf sluit een hoger beroep voorlopig niet uit.

T-Mobile Nederland stapt na de succesvolle actie tegen de voip-applicatie niet naar de Nederlandse rechter. "Wij leggen ontwikkelaars van voip-applicaties geen strobreed in de weg", beloofde woordvoerder Henny van der Heijden. T-Mobile is in zowel Nederland als Duitsland de enige provider die de iPhone aanbiedt.

De Duitse provider heeft wel een andere rechtszaak van Sipgate verloren. De provider mag niet meer adverteren met de slogan 'freien Internetzugang mit unbegrenzter Datenflatrate' (onbeperkte internettoegang met onbegrenste dataflatrate), omdat die misleidend zou zijn. Chatten en bellen via internet zijn namelijk volgens de kleine lettertjes verboden. T-Mobile moet de reclame-uiting aanpassen, zo vindt de rechter
Bron: Tweakers.net

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Leo zei

Jammer dat zulke goede VOIP initiatieven meteen zo tegengewerkt worden. Natuurlijk begrijpelijk vanuit de providers maar ict geeft veel kansen en op deze manier wordt er veel belemmert. Zelf hebben we ook al een tijdje VOIP bellen op de zaak via Fortado en het is een goede keuze geweest. Wie weet dat het binnenkort ook nog gemakkelijk te bereiken is voor de consument.

11:43

Een reactie posten