2.1 firmware batterij test: 10% beter dan 2.0

Anandtech heeft een batterij test gedaan met de nieuwe iPhone 2.1 firmware in vergelijking met de voorgaande iPhone 2.0 firmware. Anantech heeft al eerder de stand-by en gesprekstijd getest van de 2.0 iPhone fimware. Die gegevens zijn gebruikt ter vergelijking van de 2.1 firmware test.

Test 1 gesprekstijd

WiFi staat uit en 3G staat aan tijdens de gesprekstijd test. In vergelijking met de voorgaande software kan je 5 minuten langer bellen met de 2.1 update. Nauwelijks een verbetering.


Test 2 internet test met Mobile Safari

De helderheid van de iPhone stond op 50% en de backlight timer uit. Bluetooth was aan. Het browsen van de webpagina's ging via 3G. Het resultaat is dat je 21 minute langer kan browsen met de nieuwe 2.1 firmware.


De langere stand-by tijden die de meeste gebruikers halen met de 2.1 firmware zijn dus toe te schrijven aan het iets zuiniger browsen met mobile Safari. Uiteindelijk zo'n 10% beter dan de 2.0 firmware.

Steve Jobs sprak over een aanzienlijk verbeterde levensduur van de batterij voor de meeste gebruikers. Dat aanzienlijk blijkt dus ongeveer 10% te zijn.

Bron: anandtech

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten