CBS heeft problemen met UGC

Vorige maand kwam CBS met een gratis applicatie voor de iPhone: CBS EyeMobile. Met de applicatie is het mogelijk om direct nieuws foto's met de iPhone naar een CBS website te sturen. Een handige tool om user generated news content (UGC) binnen te halen maar de burgerjournalistiek in Amerika kent ook veel grappenmakers en er zijn inmiddels al vele idiote foto's te zien op de CBS website waaronder ook enkele pornografische foto's. CBS zegt in een reactie dat de site sinds april bestaat en dat het een incident is. Adverteerders op de CBS website zijn er niet blij mee en hebben inmiddels de advertenties laten verwijderen. Er staan nu alleen verwijzingen naar CBS programma's.

De CBS Eyemobile iPhone applicatie blijft een goede manier om user generated content binnen te halen maar heeft dus ook een goede moderator nodig om alle foto's die niks met nieuws te maken hebben te verwijderen.

Naast CBS hebben ook Fox News, CNN en de Associated Press iPhone apps waarmee iPhone gebruikers foto's kunnen sturen van breaking news. Alleen blijkt helaas dat 97% van de ingestuurde foto's geen nieuwswaarde hebben.

Bron: Yahoo finance

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten