iPhone ontwikkelaar klaagt bierbrouwer aan

Bierbrouwer Coors heeft een probleem. Coors heeft namelijk de applicatie iBeer min of meer gekopieerd en er een andere naam aan gegeven iPint. iPint is gratis te downloaden in de App Store. Hottrix de software ontwikkelaar van iBeer die zijn applicatie verkoopt voor 2,39 euro is hier op zijn zachts gezegd niet blij mee. Hottrix heeft een rechtzaak aangespannen en eist 12,5 miljoen dollar van bierbrouwer Coors vanwege het kopiëren van de iBeer applicatie. Beide programma's laten een foto van een biertje zien wat je "virtueel" op kan drinken als je de iPhone 90 graden kantelt. Beide applicaties zijn al verkrijgbaar in de App Store vanaf de introductie datum van de iPhone op 11 juli. Het enige verschil is dat iBeer 2,39 euro kost en dat iPint gratis is.

Hottrix heeft eerder al pogingen ondernomen om met bierbrouwer Coors een schikking te treffen maar Coors wil daar niet op in gaan. Vervolgens heeft Hottrix geklaagd bij Apple vanwege het copyright waardoor de applicatie niet meer te downloaden is in de Amerikaanse App Store maar wel in de rest van de wereld.

Volgens de advocaat van Hottrix is het doel om het intellectueel eigendom van iBeer op te eisen. Daarbij loopt Hottrix ook inkomsten mis. Dit blijkt ook uit gegevens van de App Store. iPint heeft weken lang in de top 10 van de Amerikaanse App Store gestaan. Nadat iPint uit de Amerikaanse App Store was verdwenen stond iBeer al snel in de top 25 van meest verkochte iPhone applicaties. Volgens de advocaat van Hottrix is er in augustus 2007 al een video verschenen op You Tube van iBeer. Waarschijnlijk heeft Coors dat idee opgepikt om er een gratis applicatie van te maken.

Er is een aanklacht van 12 pagina's die hier te downloaden is.

Coors was niet beschikbaar voor commentaar.

Bron: Wired

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten