Met de iPhone vitale functies controleren

Het Nederlandse bedrijf RS Techmedic heeft een iPhone telemedicine applicatie gelanceerd. Hierdoor kunnen artsen op hun iPhone op elk moment en elke plek de vitale lichaamsfuncties van ambulante patiënten bekijken.
De applicatie is een uitkomt voor bijvoorbeeld hartpatiënten met klachten, die niet in het ziekenhuis liggen. Als zijn problemen hebben kunnen deze sneller herkend worden. Voordelen hiervan een grotere zekerheid bij de patiënt, minder kosten voor het ziekenhuis en een snellere diagnosestelling en behandeling.

Hoe is dit allemaal mogelijk?
Het zit als volgt: De patiënt moet beschikken over het apparaatje Dyna-Vision. Dat is een klein en portable toestel. Deze meet tot tien medische waarden door middel van niet-invasieve sensors die op de huid worden geplakt. Zo zijn bijvoorbeeld de hartfrequentie, het hart ritme en ademhaling te controleren.

Dyna-Vision heeft een interne GPRS-module die automatisch het verslag van de vitale lichaamsfuncties naar een server stuurt. Artsen kunnen deze op afstand bekijken. De technologie is niet afhankelijk van een bepaalde infrastructuur en werkt wereldwijd.

iPhone
De patiënt heeft de mogelijkheid een alarmbericht te sturen naar een arts, die daarna de vitale lichaamsfuncties kan analyseren en op het alarmbericht kan reageren. De combinatie met de iPhone, waar ook T-Mobile aan mee werkt, wordt eind november gepresenteerd.

Bron: ICTzorg

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten