Nationale Filevrije dag en een iPhone

Vandaag is het de Nationale Filevrije dag met op dit moment zo'n 90.000 geregistreerde deelnemers via de website filevrijedag.nl. Met behulp van je iPhone kan je ook deelnemen aan de filevrije dag en bijvoorbeeld met openbaar vervoer reizen:

In de App Store is een applicatie met de titel trein te koop voor 2,39 euro waarmee je kan zien waar je trein blijft en op welk perron je moet zijn.

Tevens kan je actuele vertrektijden bekijken voor je voorkeursstations en vooral zien waar de NS goed in is: storingen en werkzaamheden bekijken. Kan je alsnog de auto pakken...



Op de rails! is een persoonlijk spoorboekje waar je alleen nog niet de vertrek en aankomsttijden kan invullen en dus alleen trajecten kan bekijken. Volgens de software ontwikkelaar komt er binnenkort een update waar deze essentiële ontbrekende gegevens wel in verwerkt zijn. Vooralsnog raden wij daardoor de Trein Applicatie aan.



Via mobiel.9292ov.nl kan je de bovenstaande gegevens gratis opvragen en de link staat ook in onze iPhone Web App Voordeel is ook dat je dan de vertrektijden kan opzoeken voor de bus of de metro.



Trapster is een iPhone Applicatie voor mensen die denken dat je vandaag eindelijk eens lekker kan door rijden vanwege de filevrije dag. Trapster maakt gebruik van Google maps en de GPS in de iPhone 3G. Gebruikers van Trapster kunnen op de Google Maps kaart aangeven waar er snelheidsmetingen zijn, flitsers en andere fijne verborgen verassingen waarvoor je vaak weken na dato een rekening in de bus krijgt. Het is een moderne manier van communicatie met je mede weggebruikers zoals dat vroeger gebeurde via een " bakkie" of het knipperen met je lichten naar mede weggebruikers.

Op het moment dat je een verborgen punt tegen komt waar snelheidsmetingen worden gehouden waarschuwt Trapster met een signaal dat er iets aan de hand is. Tenminste als een van je voorgangers zo vriendelijk is geweest om het punt op de kaart aan te klikken via de Trapster applicatie.


Omdat Trapster gebruik maakt van de GPS in de iPhone zijn de punten waar politie "verstopt" zit eenvoudig aan te geven. Klik op de rode cirkel van het gebied waar je iets hebt gezien en kies vervolgens de straat aan.

Je kan vervolgens kiezen uit een lijst van opties en aangeven hoe erg de situatie is.

inmiddels zijn er al veel punten aangegeven in Nederland maar sommige kan je niet echt serieus nemen.

Wij hebben zo'n punt aangegeven in de Hofvijver om te kijken of het allemaal werkt. En dat doet Trapster.

Trapster is gratis en na een eenmalige registratie krijg je een code via e-mail en met die code kan je de applicatie activeren.

Trein is te koop voor 2,39 euro in de App Store en werkt het beste van de trein planners.

Op de rails kost 1,59 euro en is te koop in de App Store

Trapster is gratis te downloaden in de App Store

De eerste file ooit in Nederland geregistreerd was overigens op Eerste Pinksterdag 1955.

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Unknown zei

politieradar in de hofvijver?;)

03:39

Anoniem zei

Opderails is net vandaag ge-update en heeft inderdaad de nieuwe aanpassingen gekregen
die de ontwikkelaar beloofd heeft.

NICE ;-)


Opderails laat de informatie zien met de website van de NS,
in tegenstelling tot Trein die een iPhone-look heeft.

"Trein" schijnt daarom niet echt goed te liggen bij de NS. De andere apps wel? Is daar al nieuws over?

laters
A

15:02

Anoniem zei

Wie kan me helpen?
Ik heb Trapster gedownload voor op mijn G1 en me aangemeld op de site.
Kreeg een code en die heb ik geactiveerd.
Nu wil ik trapster gebruiken maar de speaker staat uit en kan ik niet aanpassen.Ik geef wel de flitspalen en save ze maar ik zie ze zelf niet op mijn systeem.
Wat doe ik verkeerd

Ruud

09:17

Een reactie posten