Nike+ of gratis met een iPhone?


Lifehacker heeft een test gedaan en gekeken of de iPhone in combinatie met 2 gratis applicaties uit de App Store een goede vervanging is voor Nike+

Voor de test is er gebruik gemaakt van Fitnio en RunKeeper. Beide applicaties zijn gratis verkrijgbaar in de App Store. Ze uploaden ook beiden de hardloop gegevens naar een website net als Nike+ Ter vergelijking is er getest met een iPod nano met Nike+



Runkeeper

RunKeeper is bijna identiek aan Nike+ Het kan snelheden bijhouden, de hoogte, tijd en afstand. Je kan de informatie direct zien in je iPhone en je kan het vergelijken met eerdere afstanden die je gelopen hebt. Runkeeper upload automatisch de gegevens naar de RunKeeper website waar je later de gegevens kan terug kijken en met elkaar kan vergelijken. Ook zie je met behulp van Google Maps waar je gelopen hebt maar ook zie je de hoogte verschillen, snelheid en afstand in een grafiek.



Tot zover het goede nieuws maar in de praktijk blijkt dat RunKeeper niet een goede weergave geeft via Google Maps
van het gelopen parcours. De afstanden kloppen redelijk maar de route op de kaart klopt niet.





Fitnio

Fitnio ziet er niet zo mooi uit als RunKeeper en kan ook niet zo goed de snelheden bijhouden. Daarbij is het ook niet mogelijk om eerder gelopen afstanden terug te kijken of met elkaar te vergelijken. Wat Fitnio wel heeft en RunKeeper niet is de mogelijkheid om je gewicht in te voeren en je lengte. Met die gegevens maakt de applicatie een berekening hoeveel calorieën je hebt verbrand. Volgens lifehacker mag deze functie niet ontbreken in een hardloop applicatie. Daarbij heeft Fitnio een eigen slide to unlock mode en RunKeeper niet. Dit is erg handig omdat je niet per ongeluk de Applicatie kan uitzetten tijdens het hardlopen.

Het uploaden van de gegevens naar de Fitnio website zijn nagenoeg identiek aan de RunKeeper Applicatie maar ze kloppen precies. Minpunt is wel dat er geen grafiek te zien is met de harloop gegevens.



Vergelijking met Nike+

De afstanden en snelheden van beide programma's zijn bijna identiek aan de Nike+ gegevens. Daarbij zijn de iPhone programma's net op de markt en ook nog eens gratis en heeft Nike+ al enige jaren ervaring.

Download Fitnio gratis in de App Store
of RunKeeper ook gratis in de App Store

Bron: Lifehacker

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten