Tiener publiceerde bericht over Steve Jobs

Het bericht over de hartaanval van Steve Jobs eerder deze maand is de wereld in geholpen door een 18 jarige tiener. Er is geen bewijs gevonden dat de tiener het gedaan heeft om het aandeel Apple onderuit te halen om daar zelf beter van te worden. Dit blijkt uit een bericht op Bloomberg. Het onderzoek loopt nog maar Bloomberg heeft deze gegevens van twee andere tieners die de vermeende "dader" goed kennen.

De motieven van de tiener zijn direct onderzocht nadat zijn bericht over de hartaanval van Jobs op CNN's iReport.com was verschenen. Het onderzoek loopt nog en direct betrokkenen willen niet reageren. Een woordvoerder van CNN zegt dat CNN iReport niet op de hoogte was van de leeftijd of identiteit van de schrijver van het bericht over de hartaanval. Op iReport kan iedereen "nieuws" publiceren dat is meteen ook het gevaar van de website.

Na het nep bericht kelderde de waarde van Apple op de beurs binnen een uur tot een bedrag van $4.8 miljard in de min. Pas nadat Apple het bericht ontkende steeg het aandeel weer.

Nadat het bericht op CNN's iReport verscheen nam blogger Henry Blodget, (een voormalig internet analist) het direct over op zijn website Silicon Alley Insider. Doordat 2 bronnen het bericht meldden namen vele websites maar ook de beursvloer het bericht voor waar aan.

Eerder dit jaar publiceerde Bloomberg per ongeluk een in memoriam van Steve Jobs.

Bron: Bloomberg

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten