Top 10 batterij tips voor de iPhone

1. zorg er voor dat je, je iPhone ten minste een keer per maand volledig oplaad. Tot 100% dit duurt met een lader ten minste 4 uur. Gebruik vervolgens je iPhone totdat de accu helemaal leeg is. De iPhone gaat dan vanzelf uit. Hiermee zorg je ervoor dat de
lithium batterij in je iPhone in goede conditie blijft maar ook dat de weergave van het batterij balkje boven in beeld een goede weergave geeft van de resterende accu duur.

2. als je e-mail niet veel gebruikt schakel dan de auto ophaal functie uit en doe het handmatig. Dit is ook beter voor de iPhone zelf omdat hij dan niet steeds wakker moet worden om mail op te halen. Uiteindelijk is dit ook beter voor processor van de iPhone.

3. gebruik de auto lock functie. Als je deze functie niet gebruikt gaat de accu aanzienlijk sneller leeg. Een auto lock functie vn 1 tot 2 minuten is het beste.

4. zet bluetooth uit als je het niet gebruikt.

5. zet WiFi uit als je het niet gebruikt. Ook als je thuis altijd via WiFi werkt en daarna de deur uit gaat kan je dit beter uitschakelen. Anders blijft de iPhone zoeken naar een WiFi netwerk wat er niet meer is.

6. Hoe helderder het beeldscherm, hoe meer stroom de iPhone gebruikt. De helderheid van het scherm is te regelen via de instellingen. Er bestaat ook de mogelijkheid te kiezen voor de functie Automatische Helderheid. Met deze functie wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan de lichtsterkte van het moment.

7. Bij slecht 3G-ontvangst probeert de iPhone automatisch te verbinden met een beschikbaar netwerk. Ook deze pogingen belasten de accu zwaar. Als je weet dat je lange tijd in een gebied zit waar geen 3G is schakel dit dan uit.

8. Het opladen via USB in plaats van de bijgeleverde adapter is beter voor de accu van de iPhone. Het laden via de adapter gaat sneller dan via USB maar is minder goed voor de accu. Het langzaam opladen de zogenaamde " trickle charge" is beter voor de batterij. Het opladen duurt ook langer: 6 tot 8 uur om volledig op te laden!

9. De equalizer van de iPod verbruikt ook veel energie. Zet dit uit.

10. Na 300 tot 400 keer opladen verliest de batterij van de iPhone zijn capaciteit. Na ongeveer een jaar zal hij bij dagelijks gebruik nog 80% van zijn capaciteit over hebben. Zwaar gebruik door bijvoorbeeld constant te internetten en bellen en 2 keer per dag opladen kan er voor zorgen dat de batterij al eerder vervangen moet worden. Voor zwaar gebruik zijn er ook externe iPhone-accu's te koop.

Meer informatie op de website van Apple

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Esther zei

Ik wilde even zeggen: hartstikke bedankt voor de tips. Ik wilde bijna een nieuwe accu kopen.

16:35

Een reactie posten