iPhone 3G software unlock

Altijd leuk om in Nederland als eerste te melden dat er een softwarematige sim unlock voor de iPhone 3G is maar de bron is nogal twijfelachtig. Of beter het nieuws is vooralsnog erg dun. Maar er is gemodificeerde firmware voor een unlock, het Dev Team wil niet reageren op de unlock en de maker van de unlock zoekt contact met Zibri om eventueel via hem zijn software "brouwsel" uit te brengen. Op het hackint0sh iPhone forum waarschuwen ze voor de firmware en het kan natuurlijk ook een Hoax zijn....

De gemodificeerde iPhone 3G firmware met de naam Gabo's free 3G pack is via deze file factory link te downloaden of via deze mirror.

We zijn op dit moment aan het uitzoeken hoe betrouwbaar de software is maar het lijkt er op gezien de omvang van de de download (227 MB) dat het gaat om geprepareerde iPhone 3G firmware.


Gabriel Paderni

De maker van de gemodificeerde firmware is de 20 jarige Gabriel Paderni uit Venezuela. Op internet is niet meer over hem te vinden dan dat hij Javascripts heeft gemaakt. Zal Paderni de nieuwe Zibri worden? Als zijn unlock werkt heeft Paderni binnen 3 dagen een unlock weten te maken want de iPhone 3G is pas sinds 14 november te koop in Venezuela. Of hij heeft een simlock vrije iPhone 3G weten te bemachtigen uit het buitenland en de firmware daarvan op een slimme manier uit de iPhone weten te halen. Meer gegevens op zijn blog.

Onze download werkt niet of is beschadigd en we kunnen het door de beperking van Mediafire pas over een uur weer proberen.

Als je de software gaat installeren die op dit moment alleen op een Mac werkt hou er dan rekening mee dat je, je iPhone 3G of je Mac kan beschadigen!

Een handleiding is hier te vinden.


De handleiding is helaas Spaans talig en wat ons opvalt is dat hij gepubliceerd is op 13-11 en dat is een dag voor de lancering van de iPhone 3G in Venezuela.


Een tweede download poging is gelukt en in het .rar bestand zit een mapje met 3 bestanden. Een handleiding waarvan de link ook hierboven is te vinden, een bestand met de titel mobile installation 2.1 Folder waar wij gezien de Javascript historie van de maker van de hack toch maar even niet op gaan klikken en de gemodificeerde firmware met een icoontje van een tijdbom...


Inmiddels hebben onze Oosterburen het ook ontdekt en er is vast wel iemand die wel op het icoontje klikt ;)

Naast de foto van Paderni hebben we nog kunnen achterhalen dat hij eerder software voor de Mac heeft proberen te maken maar dat is niet helemaal goed gegaan:

Gabriel Paderni Says:
September 1st, 2008 at 9:09 pm
GOOD! In the thread say this:

” Hey everyone, thought I’d unlock the thread so I can keep you updated on the progress.

Firstly, I wanted to apologize to everyone. It was looking good, until about an hour before we were going to post it. Then we realized we had completely overlooked some code and that it was going to royally mess with the actual app. Normally we would have just sent out the release without the things affected by the bug, however, we were/are worried that any themes made with this build won’t be compatible with future builds, so we decided to hold off on the prerelease by a day or two (depending on how long it takes to make the changes.


Of het hem nu wel is gelukt zal later vandaag duidelijk worden. Wij willen niet onze iPhone 3G of Mac opofferen voor een hack die gemaakt is door een volkomen onbekende 20 jarige uit Venezuela.

 
 
 
 

Een reactie posten 11 reacties:

Anoniem zei

Wow dit is cool zeg! Ben hem ook aan het downloaden!

02:15

Sjaak zei

Heb de software ook en ben bezig met een DFU restore. Wel cool nieuws op de vroege maandag morgen!

04:09

Nico zei

Als ik jullie verhaal lees zou het mij niets verbazen als hij 2G firmware op een iPhone 3G heeft weten te installeren. Ook omdat jullie schrijven dat hij de hack al voordat de iPhone 3G in Venezuela uitkwam heeft gemaakt. (goed gezien trouwens). Ik durf het ook niet aan.

04:15

Sjaak zei

Het is sowieso nieuws omdat je deze firmware unlock makkelijk ongedaan kan maken. Als je weer op software herstel drukt via iTunes krijg je gewoon weer normale firmware terug volgens mij. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat hij zo gek is om 2G firmware te gebruiken. Hij noemt het ook 3G software unlock. Of zou het gewoon "make an unlocked 2G from your iPhone 3G" zijn....

04:31

Anoniem zei

Ik wacht wel op het iPhone Dev Team, die zijn ook heel ver en betrouwbaarder....

04:33

Aznar zei

Ik geloof hier wel in. Denk alleen niet dat hij contact krijgt met Zibri omdat die net een week geleden vader is geworden....

04:58

iPhoneY zei

Dat van die scriptjes hebben jullie ook goed gezien. Dit kwam ik tegen in een van de files van de knutselaar:

CARRIER plist ALL OPERATOR LA "-//Carrier//DTD PLIST 1.0//ES" "http://www.movistar.com/&}∫/CarrierList-1.0.dtd">

key CarrierUnlock
unlock:absolute;signal-top:100bar; none;padding: 18bar 0 0 ; IMEI No Block (255, 255, 255, 0.7); CarrierUnlock
signal:79ufs; ufs signal stat
StatusBarContentsMode 0
CarrierUnlockStatus
Nosignalblock
enable:true

Heb de script taal weg gehaald maar hij gebruikt dat wel voor zijn unlock.

05:10

Sjaak zei

Verschil is dat die Duitsers zijn gaan slapen nadat ze het hebben ondekt en dat jullie hebben uitgezocht hoe het zit..... maar wel lullig ja.

14:11

Kees zei

Mooi allemaal maar werkt het ook?

16:24

iPhone Nieuws Blog zei

We hebben even wat reacties verwijderd. Omdat we anders weer een welles/nietes discussie krijgen. Graag weer verder over de hoax....

19:33

Anoniem zei

jammer dat het een hoax is...

23:06

Een reactie posten