iPhone en Blackberry veroveren markt

Op de smartphone markt winnen Apple en Research In Motion (RIM) met zijn Blackberry’s terrein ten koste van Nokia. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Britse marktonderzoeker Canalys. In het derde kwartaal is het marktaandeel van Nokia in het smartphone segment van 51,4 naar 38,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Nokia verkocht 15,5 miljoen smartphones.

Het aandeel van Apple steeg naar 17,3 procent en dat van RIM naar 15,2 procent. Apple staat daarmee op een tweede positie maar voordat iedereen gaat juichen moet eerst nog het vierde kwartaal worden afgesloten. RIM heeft onlangs de Blackberry Bold, de Storm en de Pearl 8220 geïntroduceerd en die hebben zeker invloed op de huidige gegevens.

In de verkoop van smartphones zit nog wel groei er gingen bijna 40 miljoen toestellen over de toonbank, 28 procent meer dan een jaar geleden. De groei van normale gsm's steeg in het derde kwartaal met nog maar 3 procent.

Symbian is nog wel de grootste, maar het marktaandeel daalde fors van 68,1 naar 46,6 procent. Microsoft met Windows Mobile staat op de vierde plaats met een marktaandeel van 13,6 procent. Dat is iets meer dan de 12,2 procent van vorig jaar.

Bron: automatiseringsgids.nl

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten