Einde Apple beurzencircuit in zicht

Jobs zal geen keynote houden op MacWorld en vandaag maakte Reed Exhibitions bekend dat ze de MacWorld expo in Parijs volgend jaar annuleren. Sinds 2005 was Steve Jobs daar al niet meer aanwezig. Dit jaar was Apple voor het eerst helemaal niet aanwezig op de expo in Parijs. Ook bij andere grote beurzen liet Apple verstek gaan zoals de NAB, de IBC in Nederland en de Macworld expo's in Tokyo en New york. Dat voelt een beetje als een verjaardag zonder de jarige.

Gisteren verscheen er op de website van Apple een mededeling met de rede daarvoor. Apple bereikt mensen eenvoudiger via internet en de Apple store's dan via het beurzencircuit.

De afzegging van Steve Jobs voedt wederom de geruchten over zijn gezondheid. Volgens Apple is er niets aan de hand. Steve Jobs (53) werd in 2004 geopereerd aan een tumor in de alvleesklier en sindsdien wordt er regelmatig gespeculeerd dat Steve Jobs opnieuw ziek is. Eerder dit jaar publiceerde persbureau Bloomberg zelf het bericht dat Jobs zou zijn overleden en later kwam het bericht dat Jobs zou zijn opgenomen in een ziekenhuis. Jobs maakte daar tijdens zijn laatste keynote nog een grap over: “Verhalen over mijn dood zijn schromelijk overdreven.”

Aan de MacWorld expo zit ook een geruchtenstroom vast die de hype over nieuwe Apple producten voedt de hype over producten zal blijven maar deelname van Apple aan het beurzencircuit is dus na januari geschiedenis. Op de laatste Macworld beurs zal marketing directeur Phil Schiller de keynote geven.

Analist Gene Munster van Piper Jaffray noemt de afwezigheid van Jobs het begin van een nieuwe tijdperk. Volgens Munster is het een verschuiving in leiderschap.

Het Apple aandeel daalde vandaag bijna 7 procent mede door de geruchten over de gezondheid van Jobs.

Bron: persbericht Apple

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten