iPhone 3G software unlock na de kerst

Het iPhone Dev Team gaat een software unlock vrijgeven na de kerst. Als het moment daar is maken ze dat bekend via Twitter en via een live uitzending met een iPhone via Qik. De unlock zal in eerste instantie werken met oudere firmware versies van de iPhone 3G. Dus niet met de huidige 2.2 iPhone 3G firmware.

Een hardware matige unlock is in november al gelukt in een Vietnamese belwinkel met hulp van een soldeerbout.

iPhone 3G zonder simlock? De huidige mogelijkheden:

Legaal simlock laten verwijderen

Wij zien het nut niet van een software unlock van de iPhone 3G. Je zit vast aan een 2 jarig contract met T-Mobile en het is vrij zinloos om over te stappen naar een andere provider. Daarbij verbreekt een unlock de garantie van je iPhone 3G. De simlock kan je ook door T-Mobile laten verwijderen. Het eerste jaar kost het geld maar na een jaar is het gratis.

Opheffen simlock via T-Mobile
0-3 maanden na aankoop € 120,00
3-6 maanden na aankoop € 90,00
6-9 maanden na aankoop € 70,00
9-12 maanden na aankoop € 50,00

Legale simlock vrije iPhone 3G

Een legale simlock vrije iPhone 3G is te koop in België vanaf 525 euro en nog steeds de beste optie omdat de garantie van een iPhone via de provider (Mobistar) loopt waar hij gekocht is. Op dit moment zijn ze bij Mobistar weer uitverkocht. Als je simlock vrije iPhone uit Singapore kapot gaat heb je een probleem.

Landen waar de iPhone 3G zonder simlock te koop is:
Tsjechië, Griekenland, Hong Kong, Italië, Luxemburg, Macau, Nieuw-zeeland, Rusland, Singapore, Slovakije, Zuid-Afrika, Taiwan en Turkije.

Niet alle landen verkopen de iPhone ook los zonder abonnement. Check voor je aankoop de website van Apple voor de actuele lijst.
In Europa is de iPhone 3G nog steeds het goedkoopst in Italië: € 499 voor een 8GB iPhone 3G en € 569 voor een 16 GB iPhone 3G.

Sim Adapters?

Volgens het iPhone Dev Team is de 3G baseband chip is zo ontworpen dat SIM-gebaseerde hardware hacks zullen leiden tot fouten in het netwerk van de provider. Deze fouten worden geregistreerd door telecommunicatie-bedrijven, en kunnen worden beschouwd als manipulatie van het netwerk. In Duitsland kan een persoon na het gebruik van zo'n toepassing geconfronteerd worden met maximaal drie jaar in de gevangenis, en in de VS, kan het vallen onder de wetgeving ter bestrijding van het terrorisme.

De eerste generatie iPhone was eenvoudiger te hacken. Na de introductie op 28-06-2007 kwam de eerste hardware unlock op 21 augustus 2007. Op 25 augustus claimt een tiener uit New Jersey dat het hem gelukt is om de iPhone simlock vrij te maken. Hij is 500 uur bezig geweest met de software en een soldeer bout. Beelden van zijn simlock vrije iPhone verschijnen op You Tube. Op 10 september is er een werkende online (betaalde) iPhone unlock via iPhoneSIMfree. Op 15 september is er iUnlock Reloaded een snellere en verbeterde gratis iPhone-unlock en een dag later komt het iPhone Dev Team met anySIM ook een gratis tool om je iPhone eenvoudig simlockvrij te maken.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten