iPhone accu kan 12X langer mee gaan

Dit bericht was vorige maand te lezen in alle grote Canadese kranten. Helaas is het nog niet verder opgepikt. Een student elektrotechniek aan de Universiteit van Carleton in Ottawa, Canada heeft iets uitgevonden waardoor de accu van een iPhone tot 12 keer langer mee gaat.

Student Atif Shamim heeft alle bedrading in een GSM die verbonden is met de antenne verwijderd en de bedrading vervangen door een draadloze connectie die aanzienlijk minder energie verbruikt. De bedrading zorgt ervoor dat er veel energie verloren gaat. Door zijn uitvinding gebruikt een iPhone 12 keer minder energie en daarbij is zijn uitvinding ook nog eens veel goedkoper om te produceren.

De uitvinding is inmiddels door deskundigen onder de loep genomen en ook zij zijn zeer enthousiast:
“excellent integration of system design, material sciences and electromagnetic antenna design.”

Shamim heeft eerst patent aangevraagd in de VS en Canada met de wetenschap dat zijn vinding wel eens zou kunnen zorgen voor een revolutie in het ontwerp van smartphones. Hij noemt met name de iPhone 3G: "it’s like a power-sucking machine”.

Tijd dus voor de ontwerpers in Cupertino om eens contact op te nemen met Shamim zodat de volgende generatie iPhone 1,5 week werkt op een laadcyclus in plaats van de huidige 24 uur.

Bron: Carleton Universiteit Canada en goodcleantech.com

 
 
 
 

Een reactie posten 5 reacties:

Raymond zei

Raar dat niemand dit eerder heeft opgepakt? Leuk om te lezen en weer eens iets anders dan de berichten die je overal tegen komt.

11:35

Net hunter zei

Lijkt me wel erg veel 12x meer energie door wat draadjes van een antenne te verwijderen. Maar zo'n Universiteit gaat het ook niet op zijn website zetten als het niets is en het is ook getest door een extern bedrijf. Is een ook een leuk stukje voor de Nederlandse kranten. Bedankt ;)

12:03

Ruben zei

Hoop dat ze dit bij Apple snel implementeren in de iPhone want ik haal maar net 14 uur met mijn 3G

12:48

John de Vreede zei

Een keer in de week opladen in plaats van een keer per dag lijkt me geweldig!

19:31

Anoniem zei

Mobilecowboys en de Telegraaf hebben het ook ontdekt. Waarom doen die overigens niet aan bronvermelding?

http://www.mobilecowboys.nl/gadgets/8740

http://www.telegraaf.nl/digitaal/2836222/__Student_bedenkt_stroombesparingstechniek__.html?cid=rss

00:32

Een reactie posten