iPhone als spelcomputer op HDTV

Erica Sadun ontdekte vorige maand een TV uit optie in de laatste beta firmware van de iphone 3G. Sadun beter bekend als de konigin van de iPhone hackers mailde software ontwikkelaar Freeverse met de vraag of ze geen demo software konden maken voor de iPhone zodat ze de TV out functie eens kon testen en demonstreren.

Freeverse maakte voor haar een demo van Moto Chaser die op dit moment het best werkt met een iPod Touch omdat die betere hardware heeft dan een iPhone. De iPod touch heeft een 532MHz processor en de iPhone 412MHz. De extra megahertzen zijn nodig om een goede frame rate te halen. Met behulp van de accelerometer is de motor te besturen op een HDTV. 20 frames per seconde met een resolutie van 640x480 is niet slecht maar een XBox haalt ongeveer 60 frames per seconde.Bron: TUAW en meer via arstechnica

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Steef zei

Cool zeg!

00:51

Anoniem zei

In de iPhone en ipod touch zit toch de zelfde processor?

ik dacht dat het verschil m zit in een nieuwere of sterkere gortere batterij waardoor de ipod touch op een hogere snelheid kan draaien tegen het zelfde energie verbruik als de iphone.

00:54

Een reactie posten