Uitzending Gemist niet voor de iPhone

Uitzending Gemist op je mobiele telefoon bekijken. Test het nu! staat er op de testlab website van de publieke omroep. Veel valt er niet te testen voor een iPhone gebruiker want het werkt niet. Zoals met veel content van websites van de publieke omroep. Soms kom je een quicktime filmpje tegen met een goede codering die de iPhone toevallig aankan maar meestal komen we Silverlight, Flash of Windows media tegen. Volgens de website is er geen ondersteuning voor de iPhone omdat Uitzending Gemist is gebaseerd op streaming video en dat wordt niet ondersteund door de iPhone. De iPhone ondersteunt video in het ‘progressive download’ formaat.

Vreemd genoeg hebben wij al een paar keer live video feeds via de BBC bekeken in het goede quicktime formaat en dat werkte prima. Dat was overigens in november 2007. Het kan dus wel als je tenminste weet hoe je het moet aanbieden.

Volgens de website staat video op het mobiele platform nog relatief in de kinderschoenen. Wij willen het graag anders stellen: de publieke omroep loopt wat achter....

Bron: testlab publieke omroep

 
 
 
 

Een reactie posten 5 reacties:

Anoniem zei

Publieke omroep is echt niet "progressive". Ook hun streaming radio “luster nu” werkt niet met iTunes of op de iPhone.

"Most Internet Video is delivered by progressive download. For example, YouTube video is delivered by progressive download. According to comScore Video Matrix, YouTube originates over 34% of all video delivered by US content providers. Analysis of the top video sites has revealed that over 65% of video traffic, and over 55% of sites are using progressive download."

12:05

Jan Kees zei

Juist bij zoiets als uitzending gemist is het eenvoudig om het al uitgezonden materiaal opnieuw te coderen en geschikt te maken voor de iPhone. Die codering is dan ool eens niet exclusief voor iPhone gebruikers maar ook te gebruiken via iTunes als vodcast. Op die manier zou de publieke omroep veel mensen kunnen bedienen. Ik volg al een tijdje de BBC en die lopen wat dat betreft veel meer voor dan Nederland. Daar werkt het gewoon niks geen gedoe over progressive of streaming. Gewoon klikken en afspelen. Live streaming op een iPhone heb ik ook gezien op mijn 3G en dat werkt gewoon als de aanbieder de goede codecs en MP4 formaat gebruikt. Wat er op de site staat van de publieke omroep klopt niets van.

12:54

Annet zei

Uitzending Gemist is al uitgezonden materiaal. Waarom dat niet geschikt gemaakt kan worden voor de iPhone snap ik echt niet. Waarom kan het wel bij de BBC, fox, NBC en CNN en niet bij de publieke omroep? Ik als digibeet snap zelfs dat het wel kan als je maar wil.

13:21

Anoniem zei

Ik kan streaming radio 1, 2, 3 luisteren op mijn iPhone via quicktime. Dat kan ook met video. Het gaat bij uitzending gemist over archief. Dat het niet kan volgens de Omroep is onzin. Echt live video kijken kan niet maar dat bedoelen ze niet. Kortom gemiste kans voor de iPhone en iPod Touch gebruikers in Nederland en voor de publieke omroep

13:28

Anoniem zei

Vreemd dat Makamaya het wel deels kan aanbieden. De maker van Makamaya werkt toch voor de publieke omroep? Waarom kan zijn kennis niet gebruikt worden om een werkende applicatie te maken voor de iPhone? Lekker weer opnieuw het wiel uitvinden.

14:53

Een reactie posten