AT&T wil graag een Macbook 3G

In een gesprek met Fortune liet de AT&T directeur van de afdeling toekomstige producten, Glenn Lurie weten dat AT&T graag een "Macbook 3G" zou willen verkopen. Hij gaf aan dat hij met Apple in gesprek is maar dat hij dat ook doet met andere partijen.

Naast de verkoop van de iPhone 3G wil hij graag nog meer producten van Apple verkopen. Dat is niet zo vreemd want deze week bleek uit de kwartaalcijfers van AT&T dat van de 2,1 miljoen nieuwe mobiele abonnementen die zijn afgesloten, 1,9 miljoen iPhone klanten zijn.

Lurie zegt dat hij een toenemende vraag ziet van de netbooks in combinatie met een mobiel breedband abonnement. Er zijn de afgelopen periode bij AT&T erg veel netbooks zoals de Acer Aspire One en de Dell Inspiron Mini 9 verkocht met subsidie in combinatie met een abonnement voor een bedrag van $99.

Sinds 2007 praat men bij Apple al over de integratie van 3G in Macbooks maar tot op heden is dat niet gebeurt. Steve Jobs wil niet dat Macbooks alleen via een bepaalde provider te koop zijn. Apple is dan gebonden aan de AT&T netwerk standaarden terwijl er in Europa vraag is naar andere snellere normen.

Macbooks is in ieder geval een betere optie dan Netbooks want die gaat Apple niet produceren. Steve Jobs zei vorig jaar dat Apple alleen hoogwaardige Macbooks wil maken en geen producten met goedkope componenten. Hij zei nog net niet van die plastic wegwerp dingen maar daar kwam het wel op neer.

Lurie gaf aan dat hij al met Tim Cook heeft gesproken en dat, dat gesprek niet ging over de iPhone.

Bron: AppleInsider

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten