Een Vandaag over Twitter 18:15 NL1

Twitter is nog steeds redelijk onbekend maar eigenlijk al sinds 2007 een hype. In datzelfde jaar waren er in Nederland ongeveer 500 Twitter gebruikers. Met Twitter communiceer je via internet via kleine berichtjes de tweets. Zo'n tweet mag niet meer dan 140 tekens bevatten. Het idee achter Twitter is dat mensen je tweets gaan volgen en dat jij andere mensen volgt. Twitter noemt men ook wel Micro bloggen maar ook bloggen voor oude mannen...

Een vandaag heeft er een item over gemaakt wat vandaag te zien is vanaf 18:15 uur op Nederland 1 Met vragen als wat is Twitter? En is het handig of overbodig? In ieder geval verovert de computerdienst razendsnel de wereld. Een Vandaag sprak met trendwatcher en zeer actief twitteraar Vincent Everts en vraagt via Twitter aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen waarom híj twittert.

Premier Balkenende loopt achter zijn Britse ambtsgenoot premier Gordon Brown heeft al bijna 1000 berichten geschreven via Twitter. Maxime Verhagen Twittert er vrolijk op los om de kloof met de kiezer te dichten maar vooral om contact te houden met een zo breed mogelijke achterban. Joop Atsma en Wilders maken ook gebruik van Twitter natuurlijk nadat ze gezien hadden hoe Barack Obama het gebruikte tijdens zijn race naar het Witte huis. Barack Obama is wereldwijd koploper met het aantal volgers op een Twitter profiel. Hij heeft meer dan 165.000 Twitter followers maar zijn Twitter account is sinds 5 november niet meer in gebruik.

Twitteren via de iPhone kan o.a. via Tweetsville, Twittelator Pro, Tweetie, Twitteriffic Premium of de gratis Twitter versies van Twitteriffic en Twinkle. Een compleet overzicht van alle Twitter clients kan je hier vinden.

Online Twitteren kan ook gewoon via je Safari browser via de online Twitter client

Uitzending gemist? De uitzending is via deze link te downloaden. Het Twitter item zit na 5'57" in de uizending.

Lees ook het NRC blog van Marie-José Klaver met de vraaq waarom mensen Twitter gebruiken.

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Anoniem zei

Gordon Brown heeft ook een grotere iPhone dan Balkenende ;)

20:35

Stippie zei

Bedankt voor de link naar de uitzending!

02:16

Een reactie posten