Gesproken GPS navigatie voor de iPhone

Techradar heeft op de CES een werkende iPhone 3G versie gezien op de stand van ALK. Ze maken gebruik van de kaarten van NAVTEQ.

De huidige versie werkt alleen in portret mode maar landscape volgt later dit jaar. De Europese marketing directeur David Quin verklaarde dat het een eerste versie is maar dat de basis er is en dat het werkt. Na Tom Tom is ALK de tweede fabrikant van navigatie software die een goed werkende versie op de markt zou kunnen brengen. Probleem voor ALK is dat Apple dit niet gaat toestaan voor verkoop in de App Store vanwege beperkingen in de SDK. Apple verbiedt in de SDK voorwaarden makers van software om applicaties te schrijven die 'turn by turn navigation' mogelijk maken.

De GPS software voor de iPhone is Co-Pilot Live 7 ongeveer 15MB groot en de software zal in ieder geval beschikbaar komen voor de Google Android en Windows Mobile.

Onlangs verklaarde Apple nog in gesprek te zijn met Tom Tom volgens Techradar om navigatie software te maken voor de iPhone. Andere fabrikanten hebben ook navigatie software gemaakt voor de iPhone maar doordat ALK gebruik maakt van de NAVTEQ is dit een beter Europees alternatief.

Bron: Techradar

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Anoniem zei

Zal eens tijd worden dat Apple GPS software gaat toestaan voor de iPhone. Google Maps is nutteloos.

02:22

Anoniem zei

Apple is zelf bezig met GPS navigatie. Daarom staan ze het niet toe.

02:40

Een reactie posten