iPhone firmware 3.0 en quad core?

Zdnet heeft een bericht over de mysterieuze four-core iPhone en de nieuwe iPhone 3.0 firmware. Opgedaan in de wandelgangen van de Macworld expo. De huidige iPhone heeft een processor snelheid vergelijkbaar met een Sony PSP maar er zijn geruchten dat Apple ooit een iPhone gaat lanceren met een four-core processor. Daarmee verslaan ze dan elk portable game platform wat op dit moment verkrijgbaar is. Een ander gerucht is de 3.0 firmware die nodig is om de quad iphone te laten werken.

Imagination Technologies gaat vandaag de PowerVR SGX543 lanceren op de CES in Las Vegas en dat is de processor die Apple wel eens zou kunnen gebruiken voor de nieuwe Quad iPhone. Dit omdat Apple fors heeft geïnvesteerd in Imagination Technologies en de iPod touch en de iPhone 3G hebben nu al hardware van Imagination Technologies aan boord.

Macrumors denkt dat de nieuwe processor eerder een ARM Cortex A9 multi-core processor zal zijn omdat die veel zuiniger omgaat met energie en voorop loopt qua technologie als je hem vergelijkt met de Intel Atom processor.

Na de nano geruchten weer iets nieuws om naar uit te kijken. Dat uitkijken zal overigens niet zo heel lang meer duren want het is gebruikelijk dat Apple na de Macworld expo (vaak op dinsdag) nieuwe producten lanceert. Een opvolger van de iPhone 3G zal niet zo heel snel komen maar aanstaande dinsdag moet je niet vreemd opkijken als er ineens een nieuwe Mac mini of iMac verschijnt...

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Robbert zei

Jullie bericht eerder deze week over de iTunes rechten kwam ook van Zdnet en dat klopte ook. Hoop dat dit ook klopt. Ga vast sparen.... Of beter na de teleurstellende keynote deze week heb ik geld genoeg over!

02:11

Frank zei

Leuk dat jullie nu ook via Twitter berichten sturen. Zo blijf ik mobiel ook op de hoogte. Zag hem nu in bed ;)

02:17

Anoniem zei

Klinkt goed.

03:39

Een reactie posten