iPhone met contract kost Apple 80 miljoen

Public-relations executive Rebecca Sullivan wilde onlangs voor haar man een iPhone kopen. Maar net zoals vele andere potentiële cadeautjes gevers tijdens de kerstdagen in de VS was het onmogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Geen iPhone onder de kerstboom dus.

Het is in de Verenigde Staten onmogelijk om een iPhone voor iemand anders te kopen. Je moet in persoon een iPhone kopen in combinatie met een contract met AT&T van twee jaar. Door die beperkingen heeft Apple waarschijnlijk zo'n 80 miljoen dollar mis gelopen tijdens de kerstverkoop in de VS.

Piper Jaffray denkt dat Apple 3.8 miljoen iPhones verkocht heeft in December. Andrew Murphy werkzaam als analist voor Piper Jaffray heeft een nacalculatie gemaakt en volgens hem had Apple 300.000 tot 400.000 iPhones meer kunnen verkopen als het eenvoudiger zou zijn om een iPhone te kopen.

Het bedrag van een 8GB iPhone 3G is in de VS $199 (met een 2 jarig contract). Dat maal het aantal niet verkochte iPhones komt neer op zo'n 80 miljoen dollar.

Apple wil zoals gewoonlijk niet reageren op de berekening van Murphy.

Apple had wel een workaround bedacht om toch veel iPhones te verkopen in de kerstperiode maar die heeft dus nauwelijks gewerkt. Het was mogelijk om een iPhone 3G Gift Card te kopen. Met die iPhone gift card is het mogelijk om in persoon een iPhone te kopen in combinatie met een 2 jarig contract. Helaas heeft dat idee niet helemaal gewerkt.

Een iPhone is gewoon leuker om uit te pakken onder de kerstboom dan een stuk plastic waar je op dat moment niets mee kan.

Bron: Adage.com

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten