T-Mobile koopt database Pocketinfo

Op 7 januari maakte T-Mobile bekend dat ze gingen stoppen met het iPhone blog. Het verscheen vlak na de iPhone 3G introductie in Nederland. Mensen met problemen hadden de mogelijkheid om er vragen te stellen. Dat ging niet altijd even goed omdat de reacties in het begin toegankelijk waren zonder login op het forum. Veel berichten zijn er uiteindelijk niet op verschenen.

Het mooie van het forum was dat gebruikers daar zonder login procedures reacties konden plaatsen maar ook bekijken. Daardoor had het forum een open karakter en was ook zeer laagdrempelig om reacties te plaatsen. Maar enkele bezoekers van het forum hebben zich voorgedaan als T-Mobile medewerker en daardoor heeft T-Mobile al snel na de lancering besloten dat een reactie alleen mogelijk was op het forum d.m.v. een login. Dat was het begin van het einde.

T-Mobile heeft naar eigen zeggen veel van het T-Mobile iPhone Blog geleerd en daarom gaan ze verder met een forum waar gebruikers vragen kunnen stellen. Wederom achter gesloten deuren. Met zoals we gewend zijn bij de introductie van een T-Mobile website, blog of forum meteen weer een relletje. Een deel van het forum is namelijk al gevuld door Pocketinfo. Zonder dat Pocketinfo gebruikers daar vanaf wisten worden er vragen en antwoorden gebruikt uit de database van Pocketinfo op het T-Mobile forum. Gebruikers van Pocketinfo klagen daar nu over.

Pocketinfo zelf was ook even vergeten haar eigen algemene voorwaarden te lezen:

Het copyright op reacties in fora berust bij de individuele auteurs. Door plaatsing van een reactie geeft de auteur aan Pocketinfo B.V. toestemming om de reactie binnen de doelstellingen van algemene voorwaarden en het algemeen beleid te gebruiken/publiceren. Bij gebruik en publicatie zal Pocketinfo B.V. zoveel mogelijk de bron vermelden teneinde duidelijk te maken dat het gebruikte materiaal niet van haarzelf afkomstig is.

In gewoon Nederlands het copyright ligt bij de schrijvers en de berichten die nu zichtbaar zijn op de T-Mobile website zijn niet vrij van auteursrechten en worden onrechtmatig gebruikt.

Een ding heeft T-Mobile in ieder geval geleerd. Ze zijn niet zo goed in het bijhouden van een website. Goed idee om de database te "kopen" van Pocketinfo maar nu de rechten nog.

Het nieuwe T-Mobile forum is bereikbaar via deze link en het open "MyT-Mobile" forum zonder login via Pocketinfo

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Jules zei

Die laatste zin is wel weer leuk gevonden ;)

22:31

Anoniem zei

Op dat T-Mobile forum kan je niet inloggen met een iPhone en ook niet met een Mac. Kan wel zien dat (windows gsm club) Pocketinfo er achter zit.

22:51

Een reactie posten