Test: 4 nieuwe iPhone browsers

PC World heeft 4 van de gisteren gelanceerde web browsers voor de iPhone getest.

De gratis Edge Browser

De belangrijkste feature van de Edge Browser is dat hij web pagina's fullscreen kan laten zien. Je ziet dus geen zoekbalk meer bovenin beeld maar alleen de ontvangst status van je iPhone, het accu icoontje en de tijd. Probleem daarvan is dat je vervolgens niet meer handig naar een andere of nieuwe pagina kan navigeren. De Edge Browser blijkt ook niet echt stabiel te zijn. De browser is nog niet te koop is in de Nederlandse App Store.


Incognito

incognito heeft een aardige functie naast het browsen van websites. Je kan het anoniem doen. Ook als je de browser afsluit worden alle gegevens van bezochte websites gewist. Incognito is dus handig voor het bedrijfsleven maar ook voor mensen die gesteld zijn op hun privacy.

Te koop in de App Store voor €1,59


Shaking Web

De browser maakt gebruik van de iPhone accelerometer. Shaking Web is gemaakt voor mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Volgens de maker van de applicatie de beste mobiele browser die er is. De browser maakt gebruik van VR techniek. Een browser met een beeld stabilisator dus. Volgens de redacteur van PC World werkt het niet goed. Hij heeft het gestest tijdens een wandeling door zijn kantoor. Daarbij is de browser ook niet af. Pop-up windows werken niet.

Te koop in de App Store voor €1,59


WebMate

WebMate is een handige browser voor mensen die graag een aantal web pagina's willen terug kijken. Je kan pagina's bewaren zodat je ze later kan terug kijken. Maar er zit ook in deze browser een vervelende bug.

Te koop in de App Store voor 0,79
De bovenstaande browsers werken via webkit, de Safari developer kit en zijn eigenlijk een aanvulling op Safari maar geen vervanging. PC World kiest Incognito en WebMate als de twee beste browsers maar geeft wel aan dat ze snel met updates moeten komen dan kunnen ze wel eens beter worden dan de Safari browser.

Wij houden het voorlopig bij de standaard Safari browser van de iPhone. ModMyi heeft ook een test gedaan met de nieuwe browsers en komt tot dezelfde conclusie.

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

John zei

Kortom waste of time die nieuwe browsers. Dank voor de info.

11:38

Een reactie posten