Tunin.FM iCarRadio van Mobilaria

De basis voor Mobilaria is in 2001 gelegd op de campus van de Universiteit Twente. Begonnen als draadloze proeftuin maar sinds 2007 maakt Mobilaria in Enschede het bedrijf van (onder meer) Erik de Zwart al radiozender pakketten. Dat begon destijds met 24Kbps audiostreaming via de datanetwerken van mobiele telecomaanbieders. Door het gebrek aan frequentieruimte op de FM-band is de Zwart destijds met Mobilaria begonnen.

De Zwart voerde een 8 jarige kruistocht tegen de veiling van FM-frequenties. Tegen Staatssecretaris Monique De Vries (Verkeer en Waterstaat) zei hij destijds dat ze het landsbelang verkwanselt en dat ze zich liet adviseren door een stelletje machiavellisten".

Naast het vorig jaar gelanceerde iClockRadio is er sinds deze week een gratis iPhone applicatie van Mobilaria in de App Store: Tunin.FM iCarRadio.Met Tunin.FM iCarRadio is het mogelijk om via elk netwerk te luisteren naar honderden digitale radiokanalen. Door gebruik van geavanceerde audio compressiemethoden is het geluid niet alleen zeer goed maar is het nu ook mogelijk om radio te luisteren via GPRS. Dus ditmaal ook goed nieuws van de gebruikers van de eerste generatie iPhone omdat die geen 3G/UMTS ondersteunt.

Mobilaria heeft samengewerkt met het Duitse Fraunhofer IIS wat 20 jaar ervaring heeft met de ontwikkeling en implementatie van MPEG audio codecs. Tunin.FM iCarRadio maakt gebruik van de MPEG-4 HE-AAC v2 codec die onlangs op de CES in Las Vegas is gelanceerd door Fraunhofer IIS. De codec is speciaal geoptimaliseerd voor de iPhone.

In het persbericht van Fraunhofer IIS lezen we tot slot nog iets wat we nog nergens zijn tegen gekomen:
In de nabije toekomst komt er in de Tunin.FM iCarRadio ook een mogelijkheid om beltonen te kopen, muziek, een combinatie van audio en plaatjes (reclame, afbeeldingen van uitvoerenden?) en persoonlijke playlists.Mobilaria stelt de ontwikkelde Applicatie ter beschikking aan contentaanbieders, zoals omroepen, reclamebureaus en andere ontwikkelaars die met deze innovatieve technologie een nieuw publiek willen bereiken.

Bron: mobilaria.nl en persbericht Fraunhofer IIS
Meer informatie: tunin.fm
Tunin.FM iCarRadio gratis in de App Store
De Web Applicatie voor de iPhone bestaat al langer en is nog steeds te bezoeken via Tunin.fm

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten