9292 daagt informatica studenten uit

Mobiel internet via mobiel.9292ov.nl was vorig jaar het snelst groeiende nieuwe kanaal van reisinformatiefabriek 9292. Door de recente inzet van mobiele applicaties voor de iPhone en Android G1 bedient 9292 de OV-reizigers onderweg nu al beter. Specifieke toepassingen als locatiebepaling op GPS-niveau en de ontsluiting van locatiegebaseerde diensten zijn hier voortaan op eenvoudige wijze aan gekoppeld. Met deze slimme combinatie heeft 9292 de jacht geopend op de ultieme OV Navigator die nog beter aansluit bij de behoefte van de moderne reiziger. Studenten bijvoorbeeld reizen veel door het hele OV-netwerk en zijn vaak op zoek naar complexe reisoplossingen op plekken waarvan men de specifieke locatie niet kent. Ook wil men meestal zelf de hulpvraag oplossen. De huidige mobiele 9292-site helpt hen daar al een stuk verder bij. Maar ongetwijfeld zijn er verbeterpunten, nieuwe ideeën of zou de presentatie anders kunnen. Om dit te inventariseren organiseert 9292 hiervoor een wedstrijd waarbij de student extra uitgedaagd wordt om als gebruiker de ultieme OV-(web)applicatie vorm te geven. De wedstrijd is gericht op studenten van informatica-opleidingen en duurt van 16 maart tot 30 april. Inschrijven kan via www.9292ov.nl/wedstrijd tot 10 maart aanstaande. Kandidaten moeten de OV Navigator vorm geven, bouwen en demonstreren aan een jury.

Slimme reisassistent

9292 heeft hiermee de eerste stappen gezet op weg naar een ultieme OV Navigator. Zo’n OV Navigator loodst straks mensen slim en snel door heel het openbaar vervoer in Nederland. Want naast gecombineerde reisadviezen en actuele reisinformatie zorgt zo’n slimme reisassistent ervoor dat de reiziger van morgen nog slimmer en efficiënter de dag kan indelen. Informatica-studenten kunnen stoeien met een daarvoor beschikbaar gestelde ‘kale’ OV planner door 9292. Hiermee krijgen geregistreerde studenten gedurende de wedstrijdperiode een kijkje in de keuken van 9292 en krijgen ze toegang tot een speciale webserver die hen een XML-code teruggeeft.

De ultieme OV reisassistent moet voldoen aan verschillende individuele eisen die passen in de life-style van de moderne reiziger. Bijvoorbeeld als persoonlijke assistent gekoppeld aan de agendafunctie van outlook, als assistent bij een slimme combinatie van auto en OV reizen of als persoonlijke assistent waar en wanneer in de OV-keten in- en uitgestapt moet worden. Maar ook een paraplu-functie bij een regenachtige dag kan deel uitmaken van het concept. Er valt zelfs te denken aan een 'buddy'-alert.


Drie prijzen te verdelen

Er zijn drie prijzen te verdelen onder de winnaars: De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,- voor het winnende team. Het team op de tweede plaats wint € 750,- en de nummer drie krijgt € 500,-. Een deskundige jury onder leiding van de directeur van 9292, Gert Staal, beoordeelt de (web)applicaties op innovatieve aspecten, user interface en de manier van programmeren. Functionaliteiten van de winnende (web)applicaties worden mogelijk door 9292 verwerkt in haar diensten.

Meer informatie over de programmeerwedstrijd van de OV-Navigator is te vinden op www.9292ov.nl/wedstrijd

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten