Binnenkort 2 achtergrond processen?

Juni vorig jaar kondigde Apple aan dat er vanaf september 2008 een "push" notificatiesysteem zou komen in de iPhone firmware. Deze notificaties worden veel gebruikt voor sociale netwerk applicaties en sindsien kijken software ontwikkelaars uit naar de komst van het "push" notificatiesysteem. Ze hebben er zelfs al even mee kunnen testen omdat deze dienst in een beta versie van de 2.1 firmware zat. Toen de uiteindelijke 2.1 firware uitkwam bleek dat de "push" notificatie geheel was verdwenen. Sindsdien is het angstvallig stil gebleven rond lancering van de "push" notificatie service in de iPhone firmware.

Steve Jobs zou zelf nog een mail naar een software ontwikkelaar hebben gestuurd met de tekst "We're running a bit late. We want to get it 100% right the first time." A bit late is inmiddels al bijna een half jaar.

Laatste gerucht is dat MacRumors heeft vernomen dat Apple alsnog in de volgende firmware release toestaat dat er applicaties op de achtergrond draaien met een maximum van 2. Deze functie zou in firmware versie 3.0 komen en als de nieuwe iPhone in juni komt dan zouden er meer applicaties op de achtergrond mogen draaien. Een andere reden waarom Apple niet wil dat er achtergrond processen draaien is dat dit ten koste gaat van de batterijduur van de iPhone.

Bron: MacRumors

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Marco zei

Ik heb al een aantal keer gemerkt dat jullie het woord rede gebruiken waar jullie reden bedoelen.

22:03

Odysseusnl zei

re·de de; v(m) 1 het begrips- en onderscheidingsvermogen vd mens; het gezond verstand 2 het spreken: iem in de ~ vallen iems woorden onderbreken; (taalk) de directe ~ woordelijke weergave van iems woorden; indirecte ~ weergave van iems woorden in een andere vorm 3 mv -s, -voeringen redevoering, toespraak

17:27

Anoniem zei

Hartelijk dank voor de correctie van de taalpuristen. Het lijkt alsof we inderdaad consequent deze vergissing maken. Maar nu niet meer.

20:43

Een reactie posten